Björn Ranelid: Kriget i Sverige fortsätter

| 11 november, 2020

Bilder från insatsen på platsen i Göteborg där dagens bombattentat skedde.
Foto: MAX FRIMAN / LÄSARBILD

 “Ett misstänkt bombattentat har inträffat inne på vårdcentralen Hagakliniken på Första Långgatan i Göteborg.  

    Två kvinnor har skadats. En av dem är 85 år och hennes tillstånd är allvarligt. Läs ordet två gånger och besinna innebörden av detsamma: Vårdcentralen. 

    Attentatet skedde på toaletten i vårdcentralen. Tre veckor tidigare larmades polisen om en explosion på samma plats.  

    I Sigtuna har kommunhuset utsatts för ett brandattentat som föregicks av en skottlossning. Det skedde i morse, onsdagen den elfte november år 2020.

     I går krossade två ynglingar en sidoruta på en ambulans som var under utryckning. Det skedde medan ambulanspersonalen skulle hämta en sjuk människa i ett hus. 

    Det skadade fordonet ersattes av en annan ambulans. Det tog femton minuter innan den var på plats. Om det vore en människa som drabbats av en hjärtinfarkt kunde det ha handlat om liv eller död.

    Föräldrarna till de skyldiga kan inte ha uppfostrat dessa ynglingar. Under alla mina barn- och ungdomsår i Malmö från ungefär 1954 till 1966 hörde jag aldrig talas eller läste om att en ambulans under uttryckning utsattes för skadegörelse. 

   De skyldiga till attentatet skall dömas hårt och ovillkorligt, om och när de blir tagna. Varje politiker som kallar detta illdåd för ett pojkstreck är en farlig politiker och i en särskild mening medskyldig till den kriminella handlingen, eftersom det ger signaler om att brottet är en bagatell. 

   Ovan nämnda attentat är ett par exempel bland flera hundra ytterst allvarliga brott, sprängningar, bilbränder, grova rån, dråp och mord hittills under året i Sverige.

    Efter det att jag som den enda författaren i Sverige började skriva om kriget i riket publicerade tidningen Sydsvenska Dagbladet och Göteborgs-Posten två öppna brev till mig i vilka journalisterna menade att jag överdrev och begick en förgrovning av tillståndet i Sverige.

    Jag bemötte inte dem, därför att de inte hade förstått eller ville inte begripa vad jag menade. Mitt syfte var och är fortfarande att jag beskriver vad det innebär att barn och vuxna individer upplever oro, rädsla och rentav skräck inför vad som kan hända på allmänna platser i landet.

     Flickor och kvinnor törs inte motionera eller promenera var som helst vissa tider på dygnet. Föräldrar säger åt sina barn att lämna över klockor, mobiltelefoner och jackor, om de utsätts för rån. 

     Hälften av alla elever som går i årskurs nio i skolan har utsatts för brott de senaste tolv månaderna. Flickorna vittnar om att de drabbats av stöld och sexualbrott. Pojkarna talar om stöld och misshandel.

    Ett mentalt krig utförs inte med handeldvapen, stridsspetsar på robotar, bomber eller kemikalier. Det mentala och själsliga kriget bland människorna pågår i medvetandet och i dess olika uttryck. 

   Det kan handla om rädsla för att skriva och säga vissa ord och meningar offentligt. Portkoder, bevakningskameror i och kring hus, lösenord på datorer, gallergrindar, ett kontantlöst samhälle, passkontroller, husrannsakan hos gängkriminella, pepparspray som personligt skydd särskilt bland kvinnor, vakter och poliser på idrottsevenemang, i tunnelbanor, på fabriksområden under nattetid och på flygplatser är samtliga bevis på tillståndet i Sverige just nu. 

   Vidare kan kriget innebära att människor avstår från att röra sig fritt i samhället på kvällar och i mörker utomhus. Föräldrarna stannar hos barnen på lekplatser och kanske hämtar och lämnar dem från och till skolan. De förmanar barnen att bete sig på ett visst sätt i för dessa okända miljöer.

    Allt detta är det osynliga krigstillståndet som ingen vettig och sanningsenlig person i Sverige kan förneka. Journalister och politiker som bestrider eller förringar dessa sanningar är farliga i sina ämbeten.”

     Vänligen Björn Ranelid, den elfte november 2020 på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Björn Ranelid: Kriget i Sverige fortsätter

 1. Jan

  Inkörningsproblem för den nya kulturen som skall ge oss superekonomi på sikt.

  Svar
 2. Andrew Olsson

  Det handlar väl om att skrämma oss till att kuvas inför det nya Sverige

  Svar
 3. Carl den 12

  På 70-talet när jag växte upp var busstreck att palla frukt, klottra på toaletter, förpesta skolan med stinkbomb alternativ lägga surströmming i ventilationssystemet, så alla fick utrymma skolan eller gå hem?

  I dag på 2000-talet har man lyft det hela till en terrornivå med föräldrar som anser sig helt befriade ifrån ansvar gällande barnens uppfostran, särskilt utav söner som får göra exakt precis som dom vill och kommer också undan med det.
  Får många gånger frågan, om jag saknar barn?
  I HELVETE heller, hade aldrig önskat att mina barn skulle växa upp i det här samhället, umgås med andras ouppfostrade barn och hade heller inte velat ha med föräldrar att göra som inte är vuxna nog, att lära sina barn vad som är rätt och fel?
  Har under mina yrkesverksamma år inom kommunal och privat barnomsorg och skola, sett och hört tillräckligt för att se att curling utav barn leder inte till något gott.

  Som person hade jag haft mer ångest över att en dag ska man “gå över på andra sidan”, ang vem som skulle se till mina barns trygghet och säkerhet, än att mina barn ska ha ansvar att se till och ta hand om mig när man blir gammal?

  Önskar också tillägga att i Sverige ska vi vara extra stolta över våran abortlag, flertal studier visar att i länder där man förbjuder fri abort ökar kriminalitet.
  Att kriminaliteten ökar i Sverige finns det andra orsaker till och det vet alla om orsaken till, fast att man inte får tala högt om vad det beror på?
  Och på så vis skjuter vi lösningen framför oss och kan bara stå och se på medans det blir allt värre för var dag?

  Svar
 4. Lars Gudmundsson

  Tack björn
  för din ärlighet och ditt mod att gå emot strömmen av den politiskt korrekta journalist och författarkåren!
  du spelar som vanligt i en helt egen division
  har själv sen ett antal år lämnat mitt Malmö som format och bidragit till min identitet. till stor del beroende på kriget som du beskriver i artikeln
  men det är en stor tröst att någon som du vågar säga sanningen
  Lars Gudmundsson

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.