Bombskyddet på plats i Vårby gård efter att polisen i en utredning hittat misstänkta föremål

| 11 november, 2020

Vid 16-tiden under tisdagseftermiddagen utrymdes en plats i Vårby gård och boende fick evakueras till en närbelägen skola då polisen under en pågående utredning fann ett eller flera misstänkt farliga föremål. Polisen är förtegna om vad som hittades och säger bara att platsen var avspärrad och att bombskyddet var på plats.
En av de evakuerade var Julia Kaslin som sade: ”Polisen kom och sa åt oss att ta med det viktigaste. Sen fördes ett 20-tal av oss boende till en närbelägen skola där en fritidsledare tog emot oss och gav oss mackor och frukt.”

En annan som blev evakuerad var Karin Nilsson som blev stoppad på hemvägen från affären.
Hon sade: ”Jag fick inte komma in i min lägenhet så polisen fick hämta min hund, och nu är jag hos en granne i väntan på att få komma hem igen. Det känns lite läskigt.”
Under kvällen fick de boende komma hem, men vissa fick fick vänta ända tills 21-tiden innan polisen berättade att de kunde återvända.
Julia Kaslin säger: ”Polisen har inte sagt något mer än att vi får återvända hem nu. Men det känns lite läskigt när man inte vet något.”

Polisen är förtegen om händelsen och vill inte berätta om vad de funnit på platsen som gjorde att de vidtog så drastiska åtgärder som att evakuera ett stort antal personer. Ett vittne berättar att denne såg polisen bära ut föremål i påsar. Detta vill polisen dock inte bekräfta.
Så visst känns det väl både tryggt och säkert i Sverige när man läser detta, och då speciellt när man läser att polisen inte vill berätta varför de vidtog så drastiska åtgärder?

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/nationella-bombskyddet-med-bombrobot-i-huddinge

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.