Misstänkt anlagd bilbrand spred sig till industrilokaler i Borås

| 11 november, 2020

Räddningstjänsten kallades ut till en industribrand i nordvästra Borås vid 3.30-tiden på natten mot onsdagen. Enligt räddningsledaren brinner det i en mindre del av industrifastigheten. Och trots att det fortfarande vid 6-tiden brann kraftigt så försöker räddningstjänsten och de 30-talet brandmän begränsa branden så den inte sprider sig i den stora delen av byggnaden. Men kontorsdelen är totalförstörd. Enligt uppgift ska branden ha startat i en bil som stod parkerad intill kontorsdelen och som sedan spridit sig till byggnaden.

Enligt polisen ska någon tänt på bilen.
Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg säger: ”Vi är ganska säkra på att branden är anlagd och vet vilken ägaren till bilen är och vi vet att bilen stått parkerad där under natten.”
Polisen vet dock inte om ägaren till bilen har någon koppling till kriminella. De har startat en förundersökning om mordbrand i ärendet och så fort räddningstjänsten är klara med släckningsarbetet och lämnat platsen kommer polisen att spärra av och göra en teknisk undersökning så fort det är möjligt.

Martin Svensson som äger företaget Ess-press AB som fanns i den nu totalförstörda lokalerna är förbannad.
Han säger till Expressen: ”Det känns jävligt, det kommer att drabba många eftersom det är tredjeparkslogistik. Utan att föregå händelserna så har en bilbrand spridit sig till lagret. Bilar självantänder inte när de står parkerade. Kontoret och lagret har brunnit upp totalt. Men den vanliga verksamheten kan fortskrida lite beroende på hur rökskadad den är.”
Så ännu en gång har en trolig bilbrand drabbat många oskyldiga, och många kanske kommer att stå utan arbete för lång tid framåt.
Så visst är väl det tryggt och säkert i Sverige numera?

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/brand-i-industrilokal-i-boras
https://www.expressen.se/gt/stor-industribrand-30-tal-brandman-kampar-mot-lagorna-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.