Trump kan fortsätta vara den allra mäktigaste

| 11 november, 2020

“Donald Trumps utspel om valfusk och Republikanernas hantering av den gör att Joe Biden av många väljare kommer att ses som en illegitim president, skriver AP:s Lindsay Whitehurst och Zeke Miller i en analys.

Det innebär stora utmaningar för Biden som inte heller har kontrollen i senaten. Han kan hindras från att utnyttja de statliga resurser som han har rätt till i samband med övergången, från att tackla coronapandemin och det kan uppstå problem för den nya personalen att gå igenom sina säkerhetsprövningar, skriver de.

”Trump kommer förmodligen att fortsätta vara den mäktigaste i Republikanerna även när han kliver åt sidan, efter att ha fått mer än 71 miljoner röster i valet”, skriver de och tillägger att det är den näst högsta siffran i historien efter Bidens 76,8 miljoner.”

Linnea Järkstig i Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.