Två kvinnor skadade vid en sprängning på Hagakliniken i Göteborg

| 11 november, 2020

Vid 11-tiden på onsdagsförmiddagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till vårdcentralen Hagakliniken på Första Långgatan i centrala Göteborg då något exploderat inne på vårdcentralen. Polisen meddelar att explosionen har varit så kraftig att fönsterrutor har krossats. Två personer har fått föras till sjukhus efter explosion, en av dem är en 85-årig kvinna som är allvarligt skadad, den andra är en kvinna i 40-årsåldern som som enligt Sahlgrenska sjukhuset endast är lindrigt skadad. Enligt uppgift så ska den ena fått någon typ av splitterskada medan den andra ska ha påverkan på hörseln.

Det var enligt larmnumret 112 som ringde och larmade om explosionen. När polisens presstalesperson Thomas Fuxborg blev kontaktad första gången strax efter larmet så visste han inte så mycket mer än att något smällt i en fastighet med flera våningar, men vad det är är oklart. Polisen försökte då också skapa sig en lägesbild av vad som hänt. De pratade också med ägaren till Hagakliniken Ali Hajimirsadeghi som var bedövad över vad som hänt. Enligt uppgifter som kommit senare så ska explosionen skett inne på en toalett på vårdcentralen. Vad som exploderat är däremot fortfarande inte känt.

Även Framtidsgymnasiet, som ligger i samma byggnad som explosionen ägde rum har fått utrymmas. Enligt Paula Hammarskog, trygghetsdirektör på Academedia som driver gymnasiet har de sänt hem alla elever för dagen och det kommer inte att bedrivas någon undervisning i dag. Hon säger också att det är osäkert om det blir någon undervisningen på torsdagen. “Det kan eventuellt fortfarande vara avspärrat då.” Men att det i så fall blir distansundervisning på skolan.

Detta är dock inte första sprängningen på denna plats. För tre veckor sedan larmades polisen om en explosion på samma plats och man kommer utreda om det finns någon koppling mellan dagens sprängning och den som skedde då.
Anna Göransson, presstalesperson polisregion Väst säger: “Naturligtvis är det något vi har med oss i utredningen, men vi kan i nuläget inte säga om det har ett samband.”
Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson säger: “Det är en del av vårt arbete att titta på historik och annat som kan kopplas till personer eller platsen, men det är för tidigt att säga något om det nu.”

Men där har i år under en tid varit polisbevakning på vårdcentralen på grund av en hotbild. Men vad denna hotbild varit är inte känt och inget som polisen vill tala om. Dagens sprängning utreds som allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och brott mot lagen om explosiva varor. Och polisen söker i nuläget efter en man som ska ha varit synlig inne på kliniken och som eventuellt skulle kunna vara gärningsmannen. Thomas Fuxborg säger att polisen i nuläget inte har någon gripen i ärendet.
Jag kan inte låta bli att fråga om ni inte tycker Sverige blir tryggare och säkrare för var dag som går?

https://www.expressen.se/gt/raddningstjanst-har-ryckt-ut-pa-larm-om-explosion1/?fbclid=IwAR2n9k_rfhWCkyGRoDIoYXsoXprFuyhNxwqiBnJNweuqNqnUWp4K6NLxSGI
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kraftig-small-pa-andra-langgatan-uppgifter-om-explosion?fbclid=IwAR30wyU5NzNSsbdMLssUIh4E1kfBvka40pc-L5-s2zFi-lG45E1Q0w42zpM

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Två kvinnor skadade vid en sprängning på Hagakliniken i Göteborg

 1. Carl den 12

  NU, får det ta mig faaaaan, vara nog❗❗❗

  Calle hälsar att många med mig, anser att Dr Ali är Göteborgs bästa läkare och vore alla läkare lika engagerade som han i sina patienter, så vore vi kroniskt sjuka tacksamma om övriga vårdcentraler och sjukhus kunde leva upp till den privata vård HagaKliniken erbjuder?

  All min omtanke och kärlek, går till personal och drabbade patienter♥

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.