Covid-19: Dagliga presskonferenser en självklarhet, men INTE för regeringen och FHM – prioriterar att distansera sig, skylla på andra och lägga skulden på oss alla istället för att redovisa fakta och stå till svars!

| 12 november, 2020

Nu när Sveriges smittotal har skenat under ett par månader, allvarlig sjuklighet har också skenat de senaste veckorna och dödstalen har dessutom börjat skena på senare tid, så borde de myndighetsgemensamma presskonferenserna åter bli dagliga. Regioner. kommuner och allmänheten borde få löpande uppdateringar och rapporteringar om läget dag för dag.

Enbart två presskonferenser i veckan är otillfredsställande och otillräckligt.

Faktum är att det pågår en pandemi som härjar och leder till allvarlig sjuklighet och massdöd i samhället.

 

Anpassningar försvåras för regioner, kommuner och allmänheten av att uppdateringar och rapporteringar endast sker vid enstaka tillfällen. Smittspridningen tar INTE paus utan pågår alla dagar i veckan på samma vis som sjuklighet och död pågår varje dag.

Det borde ligga i regeringens och Folkhälsomyndighetens (FHM) intresse att regelbundet uppdatera och rapportera fakta om utvecklingen, då det är en allvarlig situation, speciellt när den förvärrats under en längre tid och inget slut är i sikte.

Regeringen och FHM prioriterar att distansera sig, skylla på andra och lägga skulden på oss alla istället för att redovisa fakta och stå till svars i förhållande till det som sker på bred front just nu.

Regeringens och FHMs hantering av Covid-19 präglas av SENFÄRDIGHET, FLATHET och FEGHET att agera resolut!

Men det är bekvämt att skylla ifrån sig och smita från ansvar!

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.