Lena Hallengren lutar sig mot data ingen annan har sett 

| 13 november, 2020

Hallengren twittrar om att vi ser effekterna av skärpta restriktioner, men menar att vi ska göra ännu bättre. Socialdemokraterna vill se tydliga beteendeförändringar. Det är så ”vi kan tillsammans  trycka ner kurvan”, alltså antalet döda i covid-19. 

För det första, på vilket sätt har skärpta restriktioner påverkat antalet insjuknade och döda? Ser vi inte just nu en sådan dramatisk ökning att flera sjukhus befinner sig i ett krisläge? 

För det andra, tror verkligen Socialdemokraterna att förbjuda alkoholförsäljning efter 22 kommer göra dem där stora skillnaden? Skillnaden att kunna gå ut och dricka kl 21 men inte 22 är enorm, eller hur. Det är en mjäkig åtgärd. 

Flr det tredje, Hallengren säger att om inte de kan förändra beteendet hos människor riskerar vi hamna i samma läge som i våras. Bara det visar hur lite hon och S faktiskt bryr sig eller ens förstår. 

Vi är nämligen redan där, och skulle ha hamnat där oavsett vad S hittat på. Varför? Jo därför att de lutar sig mot en statsepidemiolog som initialt inbillade sig att covid-19 aldrig skulle drabba Sverige och därmed inte vidtog nödvändiga åtgärder, varpå smittan kunde härja fritt i samhället. När katastrofen var ett faktum, ansåg samma statsepidemiolog att en ”åtgärd” var att försöka nå flockimmunitet, varpå de slappa eller inga alls, åtgärder fortsatte att gälla. Resultatet? Istället för flockimmunitet drabbades vi av flockdöd. Svenska medborgare portades av andra länder att passera deras gränser, men här i Sverige sa självaste statsministern att det gick bra att resa bara man inte reste för länge?! 

Det är försent och för lite. Vi är på väg mot en katastrof. En katastrof som hade kunnat undvikas om vi inte hade haft Stefan Löfven som statsminster, Lena Hallengren som socialminister och en statsepidemiolog som heter Anders Tegnell. 

Reflektion: varje dag har jag någon slags förhoppning om att rödgröna politiker ska inse vilka slags politiker de kommit att bli och vilken skada deras politik, syn på ansvarstagande och allmän förståelse har haft på Sverige. Det är dags att överge den förhoppningen.


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Lena Hallengren lutar sig mot data ingen annan har sett 

  1. Peter Kostin

    i (folket) ska “flätten de körv” genom att inte resa över länsgränserna och gå hem från puben efter 20:00 för att hämma smittspridningen. Men då undrar jag hur politikerna tänker, (min tolkning), corona smittar inte på krogen 21:59, men efter 22:00 ökar smittrisken maximalt. Och resandet, tvivlar på att politikerna i riksdagen inte ska fara hem (över länsgränserna) när de är lediga. Man tycker ju att politiker, dom som stiftar lagar, borde föregå med ett gott exempel

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.