Rebecca Weidmo Uvell: Representativitet, tack?

| 13 november, 2020

“Jag trodde ändå identitetspolitiken någonstans skulle äta upp sig själv, när löjliga saker som Rummet dog för att målet med satsningen uppnåtts – att de fyra tjejer som kallade sig rasifierade skulle få lönsamma jobb i kultursektorn.

Men eftersom andra ser att det ju lönar sig att först skapa ett problem (t ex det finns inte tillräckligt många svarta här eller där) och sedan erbjuda sig själv. Kräva mer pengar till sin förening. Och så vidare.

Jag nyligen någon som heter Lovette Jallow på TV och som gjort sig ett namn bland annat genom att dreva mot de ordningsvakter som hjälper till att skapa trygghet där polisen inte finns. En svart muslimsk kvinna som liksom alla dessa flavor of the month fått flera priser samma år och får sitta och gaffla i olika TV-soffor om hur lite sådana som just hon syns och hörs.”

Rebecca Weidmo Uvell

Läs i hennes blogg


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.