Tino Sanandaji: Sveriges Coronastrategi är att “skydda vården”, så bör vi inte åtminstone skydda vården från våld?

| 13 november, 2020

Medan Sveriges överbelastade vårdpersonal sliter övertid för att rädda liv tvingas utstå stenkastning eller risk för bomber. Igår (läs förrgår) blev en ambulans utslagen, medan en vårdcentral i Göteborg idag utsattes för ett misstänkt bombattentat som skadade patienter och tvingade polisen stängde av trafiken i området. 

Igår: “Ungdomar krossade ambulansruta – patient fick vänta”

“Vi kunde inte fortsätta jobba med bilen då den var full med glas. Vi fick tillkalla en ny ambulans…jag kokar av ilska. – Tänk om det hade varit ett barn som satt i halsen eller en riktigt kritisk sjuk patient” 

Idag: “Ett misstänkt bombattentat har inträffat inne på vårdcentralen Hagakliniken…Två kvinnor har skadats. En av dem, i 85-årsåldern, är allvarligt skadad.  Enligt uppgifter till GT så har kliniken haft polisbevakning tidigare under året på grund av en hotbild mot en person med koppling till den. I somras larmades polis till den personens trädgård sedan en misstänkt handgranat exploderat där”

Politiker försäkrar att våldet inte drabbar “vanligt folk”, trots att vi redan har sett flera fall där patienter avlidit när vård och räddning utsätts för sabotage. 

Egentligen borde dessa brott mot samhällstjänster mitt under ett nationellt kristid få kraftigt ökad straff, men det är tveksamt att ungdomar som tycker att det är kul att slå sönder ambulanser i tjänst får någon straff överhuvudtaget. Sveriges Coronastrategi är att “skydda vården”, så bör vi inte åtminstone skydda vården från våld?

Tino Sanandaji på Facebook 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Sveriges Coronastrategi är att “skydda vården”, så bör vi inte åtminstone skydda vården från våld?

 1. Carl den 12

  Det här är hot och våld på en helt annan nivå, som vi som fortfarande kan se utan likgiltiga ögon och titta bort pga det inte stämmer överens med vad man röstar på?
  Det gör en både förbannad och sorgsen, när det drabbar våra riktiga vardagshjältar som gör allt för att lindra, bota och rädda liv?

  Calle undrar över alla er som är emot privat sjukvård och ställer en fråga, vad hade ni själva gjort om vårdcentral inte tar alla relevanta prover, skickar remiss oavsett om det är en kronisk sjukdom eller gäller ev en misstänkt hjärntumör❓❓❓
  För så dåligt ställt kan det ju inte vara med den vård vi alla är med och betalar skatt till, tänker tyvärr allt för många?
  Gott folk, man kan inte alltid utgå ifrån sig själv och sina egna erfarenheter=missvisande tankevurpa Allan?

  All min Omtanke och Kärlek, går till våran fantastiskt vårdpersonal ute i landet, speciellt i dessa tider♥
  PS Våra fängelser är överfulla, men tryck in dessa skyldiga i någon mörk skrubb utan fönster, skruva ur glödlampan, lås dörren och öppna ALDRIG den dörren igen❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.