Janne Lundquist: FEM ÖVER TOLV – måtte domen bli hård!

| 14 november, 2020

Att Sverige är en nation i kris har väl knappast undgått någon. Då talar jag inte om verkningarna av coronapandemin som iofs slår hårt mot samhället med allt vad det innebär med höga dödstal, arbetslöshet och en stagnerad ekonomi. 

Jag tänker på den eskalerande brottsligheten och kriminaliteten som slår vårt land sönder och samman och riskerar att kasta oss ut i en avgrund så djup att snart inga politiska åtgärder längre räcker till. 

Samhället och dess styrfunktioner har helt tappat kontrollen över utvecklingen och vi går mot något som kan liknas vid anarki. Ett tillstånd med svaga, tandlösa ledare utan auktoritet och ett samhälle som präglas av förvirring och kaos i brist på fungerade lagar och rättssystem. 

De kriminella är på god väg att ta över samhället och makten medan vi stillatigande låter det hända. Rättsväsendet och polismakten har närmast gett upp i brist på stöd och uppbackning från ansvariga politiker och makthavare. 

Medan regeringen de senaste åren har kört fast i en ohållbar politik som allt mer präglas av politisk ovilja, oförmåga och okunskap samt det eviga tillsättandet av utredningar så håller de kriminella på att vinna. 

Medan regeringen lägger åratal på utredningar spelar de kriminella enligt helt andra regler. De har en annan inställning till makt och ett våldskapital som våra politiker inte förstår eller kan hantera. 

När staten inte längre äger makten och kontrollen så växer parallella samhällen och “no go-zoner” upp i allt snabbare takt. Våldsmonopolet och de kriminella tar helt enkelt över medan samhället står handfallna och tittar på. 

Det är en utveckling som går mot ett lågintensivt inbördeskrig där förtroendet för staten och samhällsapparaten är så svag att människor på sikt kommer att ta lagen i egna händer för att skydda sina familjer och tillhörigheter. Det bildas medborgargarden och liknande grupperingar för att trygga sig. 

Det kommer en dag då även den tröge, halvsovande svensken vaknar och inser att han står mot klaner, kriminella gäng och religiösa fanatiker för att trygga sin överlevnad och för att kunna bevara sitt samhälle. 

Jag känner det som att vi måste få en ny regering för att ha skuggan av en chans att bryta den här utvecklingen. Många menar att det redan är för sent men något måste hända. Annars är det här landet förlorat. 

Klockan är inte längre fem i tolv. Det var flera år sen. Nu har den passerat tolvslaget med råge och är snarare fem över tolv, om inte mer. 

Vi kan aldrig vrida klockan tillbaka. Skadan kan heller aldrig repareras helt utan vi får leva med följderna under oöverskådlig tid. Men vi kanske kan rädda något om vi agerar nu. 

De senaste 10 åren har allt, och då menar jag allt, i svensk politik handlat om att till varje pris stävja och hålla undan ett enda parti från  inflytande. Detta har varit så viktigt och allenarådande att samhället och dess funktioner i övrigt tillåtits att mer eller mindre kollapsa. 

Idag när många människor börjar nyktra till, vakna upp och inse vidden av vad man ställt till med så kan man fråga sig:, Var det värt det? 

Nej, svaret är enkelt. Förmodligen inte. 

När problemet med full kraft lämpas på din egen bakgård i all sin råa oförfalskade verklighet och det är du själv och dina anhöriga som måste ta tag i det du själv ställt till med är det lätt att bli ångerfull. 

Det är lätt att förföras av vältaliga politiker, journalister och andra som förvanskat sanningen men en dag måste ändå ansvar utkrävas av dem som startade, lade grunden till, försvarade och undanhöll sanningen om modern tids största bedrägeri och svindel av ett helt folk. 

Måtte domen bli hård!

Janne Lundquist


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Janne Lundquist: FEM ÖVER TOLV – måtte domen bli hård!

 1. Mubumba

  Janne Lundquist bör nog ta sin blodtrycksmedicin innan situationen eskalerar till något ännu värre.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.