Sprängning i trappuppgång i Sala backe i Uppsala

| 14 november, 2020

Vid sex-tiden på lördagsmorgonen kom flera larmsamtal om en sprängning i en trappuppgång från Murargatan på Sala backe i Uppsala. Polisen har under lördagsmorgonen och förmiddagen haft en stor insats pågående på platsen där även Nationella bombskyddet varit involverade. En särskild händelse har inletts av polisen med hänvisning till morgonens sprängning i trappuppgången i flerfamiljshuset som de rubricerar som allmänfarlig ödeläggelse.

Platsen är avspärrad. Vid tio-tiden på förmiddagen var Nationella bombskyddet på plats och gick in i flerfamiljshuset för att undersöka vad det var som exploderade där. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska sprängningen ha orsakats av en handgranat, men polisen vill varken bekräfta eller dementera detta rykte. Enligt uppgift ska ingen människa skadats, det har dock uppstått materiella skador i trappuppgången, polisen vill dock inte säga hur stora dessa skador är.
De boende har inte behövt utrymma huset men de har uppmanats att hålla sig inomhus.

Polisen är nu angelägna att få in tips om morgonens sprängning, de skriver på sin hemsida att de som gjort iakttagelser i samband med detonationen ska ringa polisen på 114 14. Ännu vid 12-tiden hade polisen ingen misstänkt eller gripen i ärendet.
Man ställer sig nu frågan om detta är vad svensken vill ha?
Ett i det närmaste laglöst land där kriminella kan komma tillbaka bara månader efter de dömts till de platser där de tidigare verkat och då behandlas som kungar av ungdomarna i samhällena.

https://svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/detonation-i-trappuppgang-i-uppsala
https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-trappuppgang-flera-polispatruller-pa-plats/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.