Sossarna är absurda 

| 15 november, 2020

Jag noterar att Hallengren, Johansson och Löfven räknar med att det ska räcka med att skylla ifrån på andra, i synnerhet Moderaterna. Det framstår för mig som absurt att deras väljare tycks svälja det betet. 

Sossarna har gjort för lite, reagerat för långsamt eller inte alls inför varje kris de åstadkommit: invandringskrisen, poliskrisen, sjukvårdskrisen och nu pandemin. 

Sossarna vill inte att Sverige ska vara Sverige, det ska vara något annat där de gör allt de kan för att hålla sig kvar vid makten, vilket innebär att göra mer skada eftersom de inbillar sig att deras land ständigt ska stå på knä för andra, inte minst Värdegrunden. 

Det är tillika absurt att Löfven ännu är statsminster. Det är ju inte så att det inte funnits chanser att få bort honom. Egentligen är det ironiskt att varje svensk medborgare upprepat kastas rakt in i sossarnas frontlinje och tar det. 

När ska folk inse att anden har gått ur flaskan och att vi sitter med Svarte Petter i handen? Jag menar läget är allvarligt. Känslan av att det går åt skogen går inte längre att skaka av sig. När det började gå utför, när gränserna stod på vid gavel, när våldtäkterna slog i taket, när otryggheten bit för bit försvann, när hela samhället visade att det här inte går längre, gick det ännu fortare. Nu går det knappats längre att vända. Chansen för det minskar ändå avsevärt så länge sossar och gröna sitter vid makten. 

Jag minns även hur Löfven ljugit och hur hans partikollegor gjort detsamma uti landet. Jag hade inte tänkt särskilt på allvaret med en statsminster som ljuger. Jag var lojal politikens vilja att ändå vilja göra bra. Men nu, jag kan inte offra mina barn och barnbarn. Det kan egentligen inte någon. De är trots allt de viktigaste vi har. Istället är det just det vi tvingas göra, alltmedan sossar ljuger och skyller ifrån sig, fortsätter hålla invandringen hög, pratar om smågangsters och försöker slå blådunster i folks ögon om att deras politik inte har någon negativ effekt på vår lilla värld i Sverige. 

Nu mår många dåligt och är oroade. Att inte veta hur det kommer att gå för barnen och barnbarnen i framtiden är smärtsamt. Sossarnas maktfullkomlighet tar uppenbart mer än trygghet och frihet. 

Den andra vågen av covid-19 drar som en farsot genom landet. De politiska lögnerna fortsätter alltjämt. Det mördas och skjuts likt ingen annanstans. Precis som tidigare drabbas vi hårdare än något annat land. Och det beror inte på att svenska medborgare är rakt igenom ansvarslösa. Förklaringen finns fortfarande att finna i att Löfven är statsminster, Hallengren socialminister och Johansson – ja ens politiker. 

Sveriges läge är inte en överraskning för någon. Överraskande är däremot att vårt land får fortsätta att förstöras. Ja vårt land. För det är vad vi är, ett land. Vi är inte sossarnas individualitetspolitik, vi är inte världsmedborgare i ett utopiskt universum. De allra flesta av oss identifierar oss som vanliga svenskar, med vanliga jobb som vill leva trygga och vanliga liv. 

Vi är stolta över vår kultur och historia som givit oss så mycket. Vi är inte en abstrakt massa med ett hävdelsebehov om att vara gränslösa. Gamla rötter är för oss viktiga. Det är det som definierar oss. Det går utmärkt att vara modern, human och tänka stort utan att vara en slags världsmedborgare. 

Sverige är inget fantasiland. Vi klarar inte allt. Vi klarar inte ständigt höga invandringsvolymer, pandemier, utopiska politiker eller hur många lögner som helst. 

Det är smärtsamt att tänka på barnen och barnbarnen. Att Sverige går emot något som börjar likna ett krig och misär. De som kan kommer flytta från Sverige. De som inte kan kommer byta område. De som inte kan kommer tvingas leva med ständig rädsla. Hur många sargade liv ska sossarnas styre få kosta? När är det nog? Eller ska de bara få fortsätta?


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.