Kammaråklagare Sofia Syrén: “att bränna en koran i sig är inte olagligt”

| 16 november, 2020

“Det var inte hets mot folkgrupp att elda upp en koran i Malmö i augusti. Åklagaren har beslutat att lägga ner förundersökningen.

Det var ursprungligen danske partiledaren Rasmus Paludan som skulle bränna en koran i Malmö. Polisen stoppade dock hans inresa till Sverige, då bestämde sig en annan man för att att bränna islams heliga bok, en aktion som publicerades på internet.

Åklagare inledde en förundersökning om hets mot folkgrupp men denna lades ner i torsdags, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera.

– Det går inte att styrka att brott har begåtts, att bränna en koran i sig är inte olagligt, säger kammaråklagare Sofia Syrén.

Hon gör bedömningen att lägga ner förundersökningen utifrån bland annat inhämtade vittnesuppgifter och videofilmen från platsen.”

Lyssna på Svt


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Kammaråklagare Sofia Syrén: “att bränna en koran i sig är inte olagligt”

 1. ulf

  Sett till utvecklingen av länder och människor historiskt så är ju västvärldens bibel vida överlägsen koranen som rättesnöre för hur man skall leva och utvecklas.
  de som följer koranen befinner sig tydligen fortfarande på ruta ett !! även när det gäller att förstå vad yttrandefrihet, bland annat,innebär ? koranen verkar vara ett svepskäl för att bruka våld i så hög utsträckning som möjligt.den är inte direkt intellektuellt bärkraftig ………berikande för Sverige ??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.