3154: Det myndiga talet 8

| 17 november, 2020

Omfalos 8 cm guldversionen

Statsministern har talat. Det blev 8 personer som får samlas. Högst. Men varifrån kom just 8? Varför inte 7 eller 9? Min teori är att 8 är en standardiserad myndighetssiffra. När skulpturen ”Omfalos” 2001 blev borttagen genom myndigheternas försorg (därmed kunde den fortsätta sin resa till Moderna Museet) inkom jag med en skrivelse till länsstyrelsen. I denna utbad jag mig att få resa ett minnesmärke över det försvunna verket. Jag fick det. Men det fick vara högst 8 cm. Så blev det och än idag står den kvar dock svår att upptäcka p g a sin ringa storlek.

Lars Vilks


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.