DÅ: INGEN ‘apade efter’ Sverige – NU: Sverige ‘apar efter’ ANDRA – Sveriges coronastrategi var ALDRIG en ‘förebild’ UTAN ett ‘avskräckande exempel’!

| 18 november, 2020

Det är ‘dödstyst’ i media om att regeringen och Folkhälsomyndigheten numera ‘apar efter’ andra länders åtgärder mot Covid-19. Det sker dock ‘halvdant’, utan att regeringen bekymrat sig för att skapa lagliga möjligheter att agera kraftfullt trots att pandemin pågått i nio månader.

Det är i linje med regeringens ständiga flathet, senfärdighet och feghet att agera, utan istället ‘gömma’ sig bakom myndigheter.

 

Det är alltså ‘dödstyst i media om att regeringen och Folkhälsomyndigheten  i tysthet övergett ‘dödsstrategin‘ som utan vetenskapligt grund tillämpades i våras. Den dödade INTE virus, utan människor.

DÅ infördes FÅ begränsningar och åtgärder, men FÖRSENT.

NU införs FLER begränsningar och åtgärder men FÖRSENT IGEN.

 

Regeringen och Folkhälsomyndigheten ‘velar’ fram och tillbaks, då de INTE är tillräckligt kunniga och kompetenta att hantera pandemins verkningar i befolkningen och på samhället.

Det kom populistiska lättnader under hösten, t ex besöksförbud på äldreboenden togs bort och att publikbegränsningen höjdes, trots att smittspridningen redan börjat skena. Kort tid därefter tvingades regeringen och Folkhälsomyndigheten göra tvärtom.

På sistone ‘efterapar’ regeringen och Folkhälsomyndigheten grannländernas åtgärder, dvs det är INGEN som agerat eller agerar som Sverige gjorde i våras (INTE ens Sverige gör det längre!), som lämnat en sjuklig och dödlig eftersmak av maktfullkomlighet. 

Regeringens och Folkhälsomyndighetens ‘dödsstrategi’ var ALDRIG en ‘förebild’, utan ett ‘avskräckande exempel’.

Göran Svensson, forskare i internationell management – skriver som privatperson om aktuella samhällsfrågor  

nordavia


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Göran Svensson

är internationellt verksam forskare och forskningsledare inom Business & Management – skriver som privatperson på sin blogg (https://nordinavia.se) ‘pang på rödbetan’ om aktuella samhällsfrågor ‘utan krusiduller’.

2 tankar på “DÅ: INGEN ‘apade efter’ Sverige – NU: Sverige ‘apar efter’ ANDRA – Sveriges coronastrategi var ALDRIG en ‘förebild’ UTAN ett ‘avskräckande exempel’!

 1. Lars J

  Problem i kollektivtrafiken. Skrivet 21/10-2020
  I tunnelbanan, hur ska antalen resande och avstånden hållas där? Det behövs ju bara ett inställt tåg eller en ”olycka” i rusningstrafiken så är kaoset ett faktum. Enligt FHM är att ”jobba hemifrån” att ”hålla avståndet” och inte gå på ”afterwork” lösningen på smittspridningen. Övervägande delen av den arbetande befolkningen har ingen möjlighet att ”jobba hemifrån”, de är hänvisade till kollektivtrafiken och måste hålla tider i arbetet och t.ex. vid hämtning av barn etc. Dessa arbetets hjältars situation berörs väldigt sällan i rapporteringen om coronaviruset. Visa hur det ser ut i rusningstrafiken i tunnelbanan och kom sen inte och säg att munskydd inte har någon funktion, verkligheten kommer vi ju inte ifrån. WHO rekommenderar ju munskydd i kollektivtrafik. Men Sveriges sk, expertepidemiker håller inte med. En undrar om det inte är ett medvetet agerande för att det vanliga folket fortast möjligt ska uppnå flockimmunitet så att övriga (de som kan arbeta hemifrån) automatiskt blir skyddade.

  Svar
 2. Kerstin

  Att gömma sig bakom svenska myndigheter är ingen god idé. På dessa “anstalter” är ju som bekant tjänsterna tillsatta efter kön och andra faktorer, så som släktskap och inavel.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.