Man kan inte kräva att få bli insläppt i ett annat land och få behålla sin egen kultur där, menar Egyptens president i tal: “– Om du inte är villig att foga dig, så åk inte”

| 18 november, 2020

Flyttar du till ett annat land måste du anpassa dig till deras lagar och kultur. Det är budskapet från Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi.

– Om du inte är villig att foga dig, så åk inte, säger han i ett tal på arabiska.

– Varje land har rätt att skydda sitt folk och sina intressen. Det måste respektera mänskliga rättigheter på ett sätt som tar till vara landets nationella intressen, säger han.

Al-Sisi verkar tycka att människor som inte lever i väst inte ska vara för snabba med att kritisera västländernas migrationspolitik.

– I stället för att fråga mig varför länder stänger sina gränser för oss borde du fråga dig varför människorna i Afghanistan inte tar bättre hand om sitt eget land. Varför har de dödat varandra under 40 år? säger han.

– Vi strider bland oss själva i våra egna länder och sedan förväntar vi oss att länder som arbetar dag och natt för att nå framgång för att skydda sitt folk och bevara en särskild levnadsstandard för dem ska släppa in oss så att vi kan ta del av deras framgång, säger han.

Sedan frågar han retoriskt ifall åhörarna är upprörda på ledarna i Tyskland, Storbritannien, Italien eller något annat europeiskt land för att de ”stänger sina gränser för att skydda det de har uppnått under många långa år”.

Läs mer i Världen Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Man kan inte kräva att få bli insläppt i ett annat land och få behålla sin egen kultur där, menar Egyptens president i tal: “– Om du inte är villig att foga dig, så åk inte”

 1. Carl den 12

  När unga män lämnar sina familjer och övrig släkt, nära och kära för ett annat land långt uppe i Norden, så ska man ifrågasätta det?

  Calle ifrågasätter också, varför man inte först och främst sätter sina nära och kära i säkerhet i närliggande land, med liknade språk, kultur, religion, sociala koder, levnadsvanor och flyttar dit istället❓❓❓

  Skattebetalare utav generationer, ska inte vara med och finansiera att man sviker dom sina, sitt land och “tvingas” in i kriminalitet i Sverige pga socioekonomiska skäl utav alla olika ursäkter man nu, kan komma på❗❗❗

  Här krävs en folkomröstning?? istället för att vara medberoende till alla som vantrivs i Sverige pga att Svenska folket är så “rasistiska” och som inte rekommenderar den beprövade curlingmetoden utav försörjningsstöd och utanförskap.
  Vi ska tillsammans hjälpa människor, till sin rätt att just göra rätt för sig?

  PS Är själv uppväxt i arbetarbostäder, där min familj på fyra personer fick trängas på ca 50 kvm, så började min resa genom livet?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.