Antisemtismen kryper fram allt mer 

| 21 november, 2020

Skärmdump Youtube/NyheterIdag

Islamister i Sverige, eller i vart fall en av dem som demonstrerade utanför Frankrikes ambassad i Stockholm i fredags, menade att Emmanuel Macrons ställningstagande om att stå upp för yttrandefrihet genom att ställa krav på landets islamister, visar hans hat mot islam. Macron är värre än Hitler menade han: ”Adolf Hitler hade respekt för islam, säger mannen i ett videoklipp från demonstrationen.”

Jag tror knappt på det jag hör men inser förstås att det som sägs, sägs därför att personen i fråga faktiskt tycker så. Antisemitismen försvann inte med det Hitlers fall men nog har vi i Sverige i alla fall kunde hålla den rimligen stången, fram tills för några år sedan. 

Högerextremas hållning är väl känd och dokumenterad men idag är det islamisterna som hörs och syns mest när det handlar om Hitler/antisemitismen. Mörka krafter som växer sig starkare och som inte är rädda för att använda Hitler som en referenspunkt för något de tycker är bra. 

En helt ny ådra av antisemitism som växer relativt ohämmat. Bara det att islamister samlas, ockuperar en hel gata för att visa sin avsky mot en president som står upp för rätten att yttra sig, samma rättighet som islamisterna på Stockholms gata utnyttjar för att visa sitt förakt mot något så viktigt som rätten att yttra sig. Det i sig är en paradox. 

Det är på tiden att vi slutar tänka på stövelbepryda marscher och istället lyfter blicken och vidgar vår horisont. Islamister som uttrycker sitt gillande av Hitler är fullkomligt vidrigt, vad kommer härnäst, nazister som hyllar islamister? 

Offren i den här tragiska utvecklingen är judarna och yttrandefriheten. Jag undrar, kommer någon politiker eller opinionsbildare ta upp den här mycket viktiga striden mot antisemitismen? 

Det senaste året har vi sett en del uppvaknanden på vänsterkanten i fråga om att de göder antisemitism och islamism genom de relativiseringar de gör och vilka de bjudit in i den politiska värmen. Frågan är om det hjälper?

Efter åratal av larm som ignorerats så borde avslöjandet då Mehmet Kaplan jämförde Israel och Palestina med nazisternas behandling av judarna på 30-talet, varit droppen.

Något fundamentalt har gått sönder i Sverige. Ironiskt nog var det Socialdemokraternas mantra i valrörelsen 2014. Föga kunde vi ana att Stefan Löfven skulle bli den statsminstern som inte klarade av att rensa ut antisemitismen i det egna partiet.

Idag kan vi prata om en svensk islamism i fårakläder, inte därför att det egentligen har något med Sverige eller med svenskheten att göra, utan därför att islamismen fått fäste här. 

Ingen människa som tror på frihet skulle acceptera den utveckling vi ser nu, ändå gör man det. Ska det mångreligiösa Sverige fungera som ett land i frihet behövs tydliga markeringar och en uppslutning kring det vi håller för sant. Men trots alla hemska dåd i islams namn, eller maktdemonstrationer som den i Stockholm mot Macron, saknas det alltjämt. Det märker vi jämt, inte minst genom vår selektiva media som gärna undviker nyheter om islamister på Sveriges gator.

Islamisten på gatan som säger att Hitler i alla fall respekterade islam visar oss något viktigt om hur man ser på det fria Sverige och Frankrike. 

En sak är säker. Alla strider vi inte tar i dag i de här frågorna kommer vi tvingas föra med mångdubbel kraft i morgon. 

Källa: Nyheter Idag


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.