Flera attacker mot kyrkor och moskéer den sista veckan, nu sist på fredagen då en moské fick ett brev med vitt pulver

| 21 november, 2020

Vid 16.55 på fredagseftermiddagen larmades polisen till en moské i Borås då en man öppnat ett brev med ett okänt vitt pulver. När polis ambulans och räddningstjänsten anlände till platsen blev mannen som öppnat brevet undersökt av sjukvårdspersonal, och enligt de initiala uppgifterna så ska mannen må bra och har inte behövt uppsöka sjukhus. I nuläget vet polisen inte vad det är för vitt pulver i brevet, med det har tagits i beslag för teknisk undersökning och polisen har startat en undersökning om olaga hot mot grupp.

Vid 21.30-tiden var fortfarande polisen och räddningstjänsten kvar på platsen och räddningstjänsten arbetar med att undersöka vad det rör sig om för pulver.
Detta är inte första gången det förekommit attacker mot kyrkor och moskéer den sista veckan. I onsdags var det en kyrka i Hisings backa som utsattes för brand och skadegörelse. Samma dag larmades polis och räddningstjänst till Göteborgs moské då de mottagit ett hotfullt brev med vitt pulver. Och förra fredagen förra fredagen blev katolska kyrkan i Göteborg vandaliserad.

Polisens presstalesperson Jenny Widén säger: ”Vi arbetar med att utreda om det finns något samband mellan händelserna.”
Är detta ett religionskrig vi börjar att se här i Göteborg och Borås?
Och om det är det vad kommer att ske härnäst?

https://svt.se/nyheter/lokalt/vast/brev-med-vitt-pulver-skickat-till-moske-i-boras

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.