Försök att förstå varför regering-Löfven inte har något förtroende 

Bildkälla: FP

Man brukar säga att i tider av kris ökar förtroendet för sittande regering. Det gäller inte för Sverige. 

Många svenskar har tröttnat för länge sedan, framför allt på att utmålas som det stora problemet. Som svensk har vi fostrat in i att lita på politiker och myndigheter. Det har varit viktigt av många olika anledningar. Idag är det annorlunda. Det spelar ingen roll vilken myndighet vi pratar om: Folkhälsomyndigheten, Migrationsverket, Försäkringskassan, förtroendet och tilliten är borta för många svenskar.

Även svenskar har en gräns. Vi bor inte under någon sten. Vi har sedan länge märkt att det finns en stark ovilja hos rödgröna politiker att erkänna sina fel och misstag. Det är närmast plågsamt att lyssna på alla bortförklaringar och lögner, inte minst därför att dessa i grunden påverkar svenskarnas tillit. 

Regeringen har hällt bensin på tillititen, på förtroendet och på samhällskontraktet. De har vägrat se svenskarnas oro för våldet som sprider sig in i det folkhem de byggt upp tillsammans. Nu står de där och kan bara titta på när landet vrider sig i plågorna av lågorna och pandemin.

Snart står en annorlunda jul inför dörren. Ensamhet för många, rädslan för att bli dödligt sjuk för alla. Nu mer än någonsin skulle vi behöva vår trygghet och förvissning om att Sverige ändå är det bra landet där ingen behöver vara livrädd. 

Själv blir jag djupt bedrövad över att vi fortsätter att ha politiker som vägrar att ta ett eget ansvar för hur pandemin utvecklades i landet, för hur det ser ut i det land de ska föreställa styra. 

Ett stigande dödsantal i covid-19, en tilltagande klan- och gängkriminalitet, mord, skjutningar, och brutala våldsdåd, sprängningar och kidnappningar förklaras med någon annans problem och utanförskap. Inget har att göra med den egna politiken och de val man gör. Inte med märkliga prioriteringar, överväganden eller beslut. 

Regeringen gör det den är bäst på, skyller på andra. Det är alltid så mycket enklare, som den där kommunen i Stockholm som inte tog restriktionerna på allvar, som de där rika unga som köpte knark, som de där fattiga som kommit till Sverige och som inte förstod att man inte får göra vad som helst med andra människor.

Madeleine Lilja Rönnquist


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Försök att förstå varför regering-Löfven inte har något förtroende 

 1. ulf

  Löfvens inkompetenta patrask regering överträffar sig själva dagligen i ren dumhet och brist på bildning.Att behöva uthärda hur Löfven ” talar till nationen ” är en ren genant pina.Gör något för fan i stället för att bara prata skit och svamla…..det är rent pinsamt att se hur brist på bildning och kunskap lyser som en sol….🙄🙄🙄 ssu amatörer !!! med nollförankring hos vanliga skattetyngda svenskar……noll förankring hos normalbegåvade svenskar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.