Johan Westerholm: Islamismen i Europa – uppföljaren

| 21 november, 2020

Fidel Castro och Yassir Arafat, Berlinmuren. Arkivbilder. Montage.

Parallellt med att driva Ledarsidorna skrivs nu uppföljaren till ”Islamismen i Sverige”. Och lika lite som Islamismen i Sverige är en bok om islam blir uppföljaren det. 

Detta är en bok om hur en fascistisk ideologi kom att resa sig inte bara ur ruinerna efter det andra världskriget utan även efter den förnedring som 1947 års krig mot judarna kom att innebära för det Muslimska brödraskapet. 

En bok om hur denna rörelse idag kan skörda frukterna av inte bara sina egna handlingar, utan även av det strategiska vägval som samarbetet med det forna DDR kom att innebära. För även om DDR endast finns kvar i historieböckerna som stat så lever nätverken och ideologierna vidare. DDR blev aldrig den parentes i historien som alla trodde när Berlin-muren föll. Något kom att överleva.

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.