22-åring åtalas för våld mot tjänsteman och blåljussabotage då han skulle hjälpa sin bror från att bli haffad för att kört fyrhjuling utan hjälm.

| 22 november, 2020

I maj i år patrullerande en mc-polisen på von Rosens väg på Rosengård då denne fick syn på en 26-årig man som körde fyrhjuling utan hjälm. Mc-polisen tänkte ingripa mot detta men mannen på fyrhjulingen drog i väg i hög fart på gångbanorna vid Ramels väg och von Rosens väg. När sen mannen på fyrhjulingen kom på von Rosens väg stod en grupp med ett tiotal personer som släppte igenom 26-åringen och fyrhjulingen men sedan omedelbart slöt leden igen när polisen på motorcykel närmade sig och stoppade denna. En i denna grupp var 26-åringens bror som demonstrativt gick ut på gångbanan och ställde sig i vägen för mc-polisen.

Polisen kunde dock köra förbi bredvid honom. När samma sak hände igen en stund senare gick 26-åringens bror än en gång ut och försökte stoppa mc-polisen. Inte heller denna gången lyckades den 22-åriga brodern stoppa motorcykeln utan den tog sig förbi honom. Precis när polismannen passerade 22-åringen kastade denne en flaska mot honom.
Mc-polisen i sin rapport: “Jag är osäker på om den träffade min motorcykel men den studsade på marken några decimeter från mig.”
Mc-polisen skriver vidare i sin rapport: “Under hela händelsen körde jag med både sirener och blåljus så det kan inte rått någon tvekan om att jag var polis.”

Under jakten på 26-åringen så hade mc-polisen begärt förstärkning och när de anlände till området flydde 22-åringen. Men mc-polisen som arbetat i området i många år och visste mycket väl vem mannen som försökt stoppa honom var. Och 22-åringen kunde strax därpå gripas. I samband med gripandet bad han mc-polisen om ursäkt.
Polisen skrev i sin rapport: “Han bad mig om ursäkt och sade att han tänkte fel men att han bara försökte skydda sin bror, vilket han ansåg vara naturligt.”
22-åringen har nu åtalats för sitt uppträdande och åtalet lyder, försök till våld mot tjänsteman och sabotage mot blåljusverksamhet.

Den 22-åriga mannen erkänner händelseförloppet men hävdar att han inte försökte skada polismannen. I förhör har han sagt att han inte vet vad han tänkte, att han handlade reflexmässigt. Han hörde inga sirener och såg inga blåljus så han trodde att det var någon som var ute efter brodern. Han var vid tillfället arg och kastade flaskan åt samma håll som motorcykeln men inte i syfte att träffa den. Men om detta kommer att hålla i rätten är en helt annan sak då hela förloppet fångades på bild av övervakningskameror. Om 22-åringens bror den 26-åriga fyrhjulingsföraren också har eller väntar åtal går inte att utläsa av tidningsartikeln. Men även han bör vara eller bli åtalad för sin framfart på gångbanorna.

https://www.expressen.se/kvallsposten/tankte-stoppa-polis-som-jagade-hans-bror/?fbclid=IwAR0tqRjG0Vxjk9aNxLvkHM0Pbm1ZBEng9APB2TEnC7yuYtPOfcwp1j2iMrg

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.