25-årig man skjuten i Kungsängen i Upplands-Bro

| 22 november, 2020

Klockan 23.12 på lördagskvällen larmas polisen om flera höga smällar i Kungsängen i Upplands-Bro från flera inringande. En stor polisinsats sattes igång och när polisen och ambulans anlände till platsen så påträffade de en svårt skadad man i 25-årsåldern med misstänkta skottskador. Mannen fick vård på platsen, men hans liv gick inte att rädda och han förklarades död innan han fördes till sjukhus. Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind så pekar det på att det är skottskadorna som är dödsorsaken.

Polisen har under kvällen och natten arbetat med att hålla vittnesförhör, knackat dörr och säkrat spår på platsen. Och polisen hade både hundpatruller och polishelikopter till hjälp. Enligt polisen så arbetar de febrilt med ärendet och håller fortfarande vid 8-tiden på med att söka ned hundpatrull efter spår. Polisen har ännu ingen gripen i ärendet men enligt Skagerlind så har flera personer tagits in för förhör.
Skagerlind sade under natten: ”Det gäller att snabbt fånga upp vittnesuppgifter, så vi lägger stora resurser på det under inledningen av utredningen.

Enligt uppgift är den misstänkta brottsplatsen ett grönområde i en del av Kungsängen som heter Tibble. Och efter att polisen spärrat av platsen uppstod där ”stök” och bråk vid avspärrningarna, polisen hamnade i bråk med flera personer och de tvingades trycka tillbaka folk från avspärrningarna. Stämningen beskrevs tidvis som kaosartad. Polisen vill dock inte gå in på detaljer kring dessa uppgifter, men bekräftar att det var mycket folk på platsen. Och dessa personer uppvisade mycket känslor. Enligt uppgift lugnade sig läget ner ganska snabbt.
Ärendet rubriceras som mord av polisen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/misstankt-mordforsok-i-vastra-stockholm
https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-en-person-hittad-skadad/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.