Stort polispådrag vid skola i Huskvarna efter att hög smäll hörts i anslutning till skolan

| 23 november, 2020

Det fortsätts att sprängas runt om i Sverige. I dag rapporterar SVT Jönköping att det under måndagsförmiddagen varit ett stort polispådrag vid Kunskapsskolan i Huskvarna. Enligt polisen hade en större smäll hörts och personer i området rapporterades ha uppträtt mystiskt.
Polisens presstalesperson Thomas Agnevik sade vid halv elva: “Vi har patruller på plats som kontrollerar uppgifter om att personer uppträtt misstänkt på skolan. Det kan ju finnas många anledningar till att man uppträder mystiskt. I och med att det är vid en skola behöver vi vara där. Det är någon som har ringt och larmat. Det ska även vara någon som tycker sig ha hört en stor smäll. Det är inte något dramatiskt i nuläget. Vi är på skolan och pratar med skolpersonalen och stämningen ska vara lugn..”

Andreas Dufva Johansson som arbetar som koordinator på Kunskapsskolan berättade för SVT:s utsända att det efter en stund av oro nu under förmiddagen, ganska snabbt började lugna ner sig.
Han sade: “Någon hörde en kraftig smäll med efterföljande rök strax utanför skolan och vi reagerade då omedelbart och ringde polisen, säger han. Vi samlade ihop eleverna i klassrummen och pratade om dem och försökte lugna de som var oroliga. Nu ska stämningen ha lugnat ner sig och vi väntar på att få klartecken att få gå och äta.”
Han menar för övrigt att det nog inte har någon koppling direkt till skolan utan nog rör sig nog om någon form av pojkstreck.

Polisen meddelade efter att den stora insatsen avslutats strax efter klockan elva att ingen person ska blivit skadad eller har känt sig direkt hotad av smällen. Polisen meddelade senare på eftermiddagen att det rörde sig om en smällare, och att man även tagit flera liknande smällare i beslag. Men polisen säger inte om det var någon elev på Kunskapsskolan beslagen gjordes eller det var på någon av de intilliggande skolorna Engelska skolan eller Sandagymnasiet. Polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen i ärendet.
Så visst känns det väl att det bara blir tryggare och säkrare runt om i Sverige, eller blir det de?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/polispadrag-vid-skola-i-huskvarna?fbclid=IwAR1CjYaLePdBNJObw5sDoruz2S-FjGVJeAqRrbI0KFywHEXOyYXERHNqNME
https://sverigesradio.se/artikel/7605827?fbclid=IwAR34fD-HLJO2gqS7Q1AAWnGWOWvEn9l__KxSvhOoFDrG6oqkuVKtBBgXXho

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.