Carolin Dahlman: Hux flux-lättnader i gymnasielagen “snudd på odemokratiskt”

| 24 november, 2020

“Regeringen tokstressar nu fram en ändring som gör att de som omfattas av gymnasielagen närapå får amnesti. Den snabba processen bör ifrågasättas rejält av medborgare och skattebetalare. Vad håller Sveriges ledande politiker på med?

Sent på måndagseftermiddagen skickade regeringen plötsligt ut ett förslag på en förordning som gör att det bara ska räcka med ett års anställning för att få permanent uppehållstillstånd – till skillnad från tidigare två. Remissinstanserna fick FYRA dagar på sig att tänka till och skicka in svar, trots att förordningen ska börja gälla redan nästa torsdag, den 3 december.

Puh. När de flesta viktiga frågor tragglas i åratal i utredning efter utredning i demokratisk tröghet har tempot kring gymnasielagen märkligt nog genomgående varit wrooooooom. Gruppen ensamkommande har fått en egen fil att åka i.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Carolin Dahlman: Hux flux-lättnader i gymnasielagen “snudd på odemokratiskt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.