Bombrobot sattes in i Hässelby Villastad efter att ett misstänkt föremål påträffats

| 25 november, 2020

Vid 22-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till Hässelby Villastad då ett misstänkt föremål hittats utomhus i bostadsområdet. Polisen har en större insats på plats under natten mot onsdagen där Nationella bombgruppen också ingår. Enligt uppgift har boende evakuerats och vid 3-tiden höll bombgruppen på att undersöka föremålet. Expressens fotograf berättar för tidningen att bombgruppen har på sig tung utrustning och att även en bombrobot varit synlig.

Enligt uppgift ska det inte vara någon fara för allmänheten och ännu vid 3-tiden vet polisen inte om det har begåtts något brott.
Jenny Ryberg vid Stockholmspolisen säger: ”Ingen är skadad. Vi är där och jobbar och ser till att det går som det ska.”
Ett stort område har spärrats av och trafiken tillåts inte passera, och bussar har tvingats vända.
Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen sade: ”Vi har stängt av en angränsande större väg så att ingen ska kunna köra in i området.

Polis och bombgruppen var fortfarande kvar på platsen vid 3.30 på onsdagsnatten. Och polisen visste då inte hur länge de ärendet kommer att pågå.
Mikael Pettersson säger: ”Det kommet nog att ta ett tag. Vid 4.30-tiden på onsdagsmorgonen sköt bombteknikerna sönder föremålet. När sen teknikerna undersökte föremålet efter att det skjutits sönder så fanns inget som tyder på att föremålet ska ha innehållit något farligt.

Vid 5.15 avslutade polisen insatsen och de boende fick återvända till sina hem och trafiken som under natten varit avstängd kan nu åter flyta igen. Polisen har under onsdagsmorgonen inlett en utredning om olaga hot.
Så visst har väl Sverige blivit tryggare och säkrare, eller hur?

https://www.expressen.se/nyheter/stor-polisinsats-bombrobot-satts-in/
https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/bombgrupp-undersoeker-foeremaal.zsrv_EgN5

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.