Fyra män åtalas för grov misshandel då en hantverkare kidnappades i början av augusti i Malmö

| 25 november, 2020

Fyra män i 30-årsåldern i från Göteborg åtalades på tisdagen i Malmö tingsrätt för ett brott de begick i början av augusti. Det var då de fyra männen lurade en hantverkare i en fälla för att sen ta med honom hem till hans lägenhet där de torterade honom. En av de nu åtalade männen hade en kniv, en annan brände honom med cigarretter, hantverkaren blev också piskad med en elsladd och hotad. En annan av de fyra männen hotade hantverkaren att han skulle klippa av fingrarna på honom med en plåtsax.

Det hela hände i närheten av Dalaplan i Malmö och avslöjades då en polis hörde en duns efter att något kastats mot den bilen polismannen satt i. När han då såg efter vem som kastat föremålet så såg han en man som tydligt visade att han behövde hjälp. Föremålet hantverkaren kastat var ett elektriskt ljus och det var egentligen ett nödrop om hjälp han sände ut. Enligt den polisman som först talade med honom så var han väldigt skärrad och chockad. Han skakade i kroppen och var tårögd.

Hantverkaren berättade också för polisen att han gått i en fälla då han skulle hämta pengar från en som anlitat honom för ett hantverkarjobb. Han fick betalningen men sen förde fyra män honom tillbaka till hans lägenhet där de började misshandeln och hoten. Enligt uppgift är hantverkaren oförstående till varför de gav sig på honom. Enligt hantverkaren så skulle det hela röra sig om att han tagit emot ett brev för en annan persons räkning för att sen lämna det vidare.

För detta så krävde de fyra männen hantverkaren på en miljon kronor. Och betalade han inte så skulle en av de fyra männen klippa av honom fingrarna. De fyra männen åtalades i går för människorov, försök till grov utpressning, grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och grov misshandel. Den mannen som hotat med att stympa hantverkaren sade på de flesta frågorna som polisen ställt under förhören av honom. ”Inga kommentarer”.

Även hantverkarens chef råkade illa ut när han kom till hantverkarens lägenhet. Även han ska ha blivit slagen. Chefen medgav under förhör att han tvingats då han samma dag som misshandeln inträffat haft kontakt med de fyra männen. Enligt honom blev han då tvingad att lura hantverkaren till fällan som de fyra männen gillrat för honom. Chefen ska dock inte stå åtalad för detta. Denna händelse var dock inte första gången i år som hantverkaren blivit utsatt, tidigare i år sprängdes en bomb utanför hans lägenhetsdörr.

https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/hantverkare-holls-fangen-piskades-med-elsladd-/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.