Regeringens fulspel lämnar övrigt att önska 

| 25 november, 2020

Under radarn försöker alltså regeringen att driva igenom en amnesti för ensamkommande. 

Miljöpartiet har alltid velat göra det lättare för just gruppen ensamkommande att stanna i Sverige. Deras agerande i frågan har varit förkastlig, allt från aktivism till rena lögner. Socialdemokrater hakade initialt farsen, det fanns ju så mycket att vinna i form av godhetspoäng. 

MP och S har slagit varje kotte som protesterat på fingrarna och i en uppfostrande ton låtit meddela sina politikerkollegor och svenska medborgare att det viktiga är att värna en öppen och human asylpolitik. Det har det dock aldrig handlat om. De har drivit på, ljugit och spelat mycket fult för att driva igenom specialregler för en grupp afghanska pojkar och män utan asylskäl. Det är vad det handlar om. Och man är inte färdig ännu. 

Regeringen har gjort allt för att underminera den gymnasielag de tvingade igenom. Det har tillkommit specialparagrafer, man har skapat undantag och även kryphål så att tusentals unga män utan asylskäl ska få stanna i Sverige. Så lätt säljer regeringen ut oåterkalleliga medlemskap till vårt samhälle. Medlemsskap som skattebetalarna ska stå för. 

Asylrätten har banne mig värnats, in i absurdum. Det är en sak att högljudda aktivister inom MP kräver att i princip alla afghaner ska få stanna, de behöver ju aldrig ta ansvar för sin aktivism. Unik

Det är definitivt inte läge för en större generositet gentemot ensamkommande via permanenta uppehållstillstånd. Det är dags för att banta ner migrationen och på riktigt just värna rätten att söka asyl. 

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Regeringens fulspel lämnar övrigt att önska 

 1. Göran

  Och dessa medlemskap i konungariket Sverige blir då ett legitimationskort att röra sig fritt bl.a. inom EU. Det kan då t.ex. ge tillträde till Spanien där en särskild grupp har figurerat under artistnamnet “Los Suecos” i Gammelmedia.
  Och givit Sverige om möjligt ännu sämre rykte än vi ens kan ana.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.