Anställda på boende i Hudiksvall avstängda efter en händelse

| 26 november, 2020

Något har hänt på ett boende i Hudiksvall som gjort att polisen nu utreder händelsen. Kommunen har också startat en utredning samtidigt som en lex Sarah-utredning och en lex Maria-utredning har påbörjats. Vad som hänt på boendet framkommer inte i tidningsartiklarna, likaså inte när händelsen ska ha skett.
Åklagare Christer Sammens säger dock till lokala medier att det rör sig om två personer i 50-årsåldern som har fått frakturskador, han säger att det är oklart hur skadorna uppkommit. Men han vill inte gå in på om någon är misstänkt i ärendet.

Dock går det att läsa att ett antal personer i personalen på boendet stängts av efter vad kommunen menar är en allvarlig händelse. På kommunens hemsida skriver även förvaltningschefen Marie Eriksson-Palmgren i ett pressmeddelande: “Alla som vi har omsorg om ska känna sig trygga hos oss och inte fara illa. Därför tar vi det här på allra största allvar och agerade omgående med bland annat interna utredningar parallellt med polisutredningen. Mer kan jag inte säga innan utredningarna är klara.”

Så man frågar sig vad som hänt som gör att kommunen vidtager sådana åtgärder?
Något riktigt allvarligt måste det vara då jag aldrig hört att både en lex Sarah-utredning och en lex Maria-utredning påbörjats samtidigt som det pågår en polisutredning i fallet. Man får nu bara hoppas att polisen och åklagaren får klarhet i vad som skett och att de som gjort eller misskött sig får det straff de förtjänar.

https://www.svd.se/anstallda-avstangda-efter-handelse-pa-boendehttps://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JJr8dj/anstallda-avstangda-efter-handelse-pa-boende

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.