Flera personer tilltvingade sig en bil under pistolhot från bilverkstad

| 26 november, 2020

Sverige blir bara tryggare och säkrare för var dag som går, eller blir de det?
Man kan verkligen fråga sig det efter at man läst att flera personer vid 15-tiden på onsdagen tilltvingar sig en bil från en bilfirma i Kungälv. Enligt uppgift ska personerna visat upp ett pistolliknande vapen när de tvingade till sig bilen.
Bilen som personerna tilltvingade sig från firman var inne på en rekord, och männen gav sig iväg utan att betala för tjänsten som utförts.

Personerna försvann från platsen, men det är oklart på vilken riktning de försvann. Dock säger polisen att det inte handlar om ett rån, inte då bilen ska ha tillhöra personen eller personerna som tog tillbaka bilen. Det finns inte några misstänkta i nuläget och polisen har knappt en timme efter att händelsen inte någon aktiv sökinsats efter personerna eller bilen. Ärendet kommer i stället att få gå utredningsvägen. Ingen person ska ha skadats vid händelsen men personalen på bilfirman blev naturligtvis chockade av det som inträffade.

Jag frågar mig dock om polisen inte tar lite lätt på denna händelse då de säger att det inte handlar om ett rån?
Måhända det inte handlar om ett rån då bilen tillhörde den eller dem som tog den. Men i så fall måste det vara en stöld då de inte betalade för tjänsten bilfirman gjort?
Eller det är inte stöld av tjänst att att inte betala för sig om man reparerar eller rekondar en vara?
För i så fall är det fritt fram att smita från varje räkning i framtiden.
Är de det poliserna vill ska hända, att de svenska medborgarna tar så att säga ”springnotor” från företagare lite var stans?

https://www.expressen.se/gt/personer-hotade-till-sig-bil-fran-verkstad-med-pistol/

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.