30-årig man skjuten på innergård i Malmö, fyra personer gripna.

| 27 november, 2020

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till Hyacintgatan i Malmö då det skett en skjutningen på en innergård. Polisen sände flera patruller och en ambulans till platsen. När de anlände så hittade de en 30-årig man med livshotande skador. Han fördes till sjukhus för vård. Polisen spärrade av innergården och började förhöra personer som var på platsen. De inledde också en förundersökning gällande försök till mord.

Evelina Olsson sade under natten till fredagen: ”Det är mycket folk på platsen och vi har ett stort antal poliser på plats. Just nu försöker vi reda ut om där finns något ögonvittne till skjutningen.”
Polisen misstänker att det är flera gärningsmän i skjutningen och under torsdagskvällen frihetsberövades ett tiotal personer. Enligt vakthavande befälet Tommy Bengtsson så handlar det både om personer som är gripna och sådana som är hämtade till förhör. Senare så har fyra av dessa anhållits.

Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning av innergården där skjutningen ägde rum och vid 5-tiden på fredagsmorgonen hävdes avspärrningarna. Polisen har även varit på plats vis sjukhuset under kvällen och natten mot fredagen. Enligt uppgifter som framkommit så ska den 30-åriga mannen som sköts vara sedan tidigare känd av polisen.

https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-skottlossning-i-malmo-cla3b/https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/larm-om-skottlossning-i-malmo-12

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.