Polisens bakslag, 25-åring släppt från häktet efter knivdådet mot den 80-åriga kvinnan på stranden i Falkenberg i somras

| 27 november, 2020

Polisen har åkt på bakslag då den 25-åriga mannen som suttit häktad för det brutala mordförsöket mot en 80-åriga kvinnan i Falkenberg i somras släppts i brist på bevis. Polisen har kört fast i sin utredning och den man som suttit häktad är släppt på fri fot efter månader i häktet. För er som inte minns så inträffade dådet i juli månad då den 80-åriga kvinnan promenerade längs stranden i Falkenberg. Gärningsmannen kom på cykel och knivhögg henne för att därefter fly från platsen på cykeln.

Efter dådet fördes kvinnan till sjukhus där hon fick vårdas länge för de svåra skador hon fick vid knivhugget. Och det dröjde innan polisen fick ett genombrott i utredningen och den nu frisläppta 25-åringen häktades i början av september. Men nu har detta genombrott vänts till ett nederlag för polisen. Enligt kammaråklagare Gisela Sjövall finns där inte tillräckligt med bevis mot mannen.för att väcka åtal i ärendet.
Hon säger: ”Vi har vänt på alla stenar, men ska jag åtala måste jag förvänta mig att vi når fram till en fällande dom.”

Enligt uppgift så saknas avgörande bevisning. Bland annat har inte polisen funnit den kniv som kvinnan attackerades med. Men enligt kammaråklagaren så ska förundersökningen fortsätta, pm än i ett lugnare tempo. Och den ni frisläppta mannen är fortfarande misstänkt för brottet. Det är dock svårt att hitta några bevis då det vekar som om knivdådet varit slumpmässigt. För enligt uppgift finns ingen relation mellan kvinnan och mannen. Och den 25-åriga mannens advokat Gunilla Johansson berättar att hennes klient hela tiden förnekat brott.

Så nu får polisen starta om utredningen och titta om där kan varit någon annan gärningsman än den nu frisläppta eller samla mer bevis mot honom så att de kan åtala och få en fällande dom. För där var en annan man inledningsvis som var misstänkt för brottet. Denne man släpptes dock fort och misstankarna mot honom avskrevs. Det är dock som jag skrev till en början i texten ett bakslag för polisen att få starta om igen och eventuellt se efter en annan gärningsman i fallet.

https://www.expressen.se/gt/krim/bakslaget-man-slappt-efter-knivdadet-mot-aldre-kvinna/

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.