FN: Sudan behöver 1,3 miljarder för flyktingström

| 28 november, 2020
Sudans huvudstad Khartoum

“Sudan behöver 150 miljoner dollar, nästan 1,3 miljarder kronor, för att kunna hantera flyktingströmmen från Etiopiens konfliktdrabbade Tigrayregion under de kommande sex månaderna. Det säger Filippo Grandi, chef för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, som enligt AFP uppmanar donatorer att skänka pengar så snart som möjligt.

Sedan konflikten mellan Etiopiens regeringsstyrkor och Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) bröt ut i början av november har mer än 43 000 etiopiska flyktingar tagit sig över gränsen till Sudan. I dagsläget tar sig mellan 500 och 600 personer över gränsen varje dag.”

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.