Jon Tallinger: Är demokratin hotad Marcus Oscarsson?

| 28 november, 2020

Marcus Oscarsson på TV4 sitter och raderar på facebook. Jag är blockerad att kommentera nu. Mitt inlägg fick hundratals likes. Jag var trevlig och hövlig och gjorde bara Marcus uppmärksam på att det är riktlinjerna som myndigheter skrivit som har lett till att “Sveriges äldre har skickats i döden”.

Vad jag sett poppar det ständigt nya kommentarer upp att jag var först med nyheten och att media har tystat mig och folk pekar på det faktum att det är myndigheterna som varit orsak till att det blivit såhär. Dessa kommentarer blir raderade i rasande takt.

Marcus har just nu bekräftat för oss alla vad vi misstänkt länge.

TV4 känner väl till att landsting och myndigheter ligger bakom döden på våra äldre genom de riktlinjer som styrt vården mot att “skicka de äldre i döden”.

Marcus Oscarsson väljer att aktivt fortsätta mörka kärnan i nyheten som får beskrivas som det kanske det mörkaste kapitlet i svensk historia.

Han bevisar detta genom att storskaligt radera kommentarer på facebook som han faktiskt svarat på och som ju blir till bevis för att han haft kännedom om riktlinjerna som orsak till ond bråd död.

Att döden på äldreboenden beror på riktlinjer som regeringen måste ha känt till eller kanske medverkat i att använda som verktyg för att skydda sjukvården att haverera medan flockimmunitetsstrategin sjösattes.

Marcus Oscarsson och TV4 fortsätter att aktivt och målmedvetet censurera den ojämförbart största, dödligaste och mest moraliskt korrupta skandalen i mannaminne.

Jag förstår att denna skandalen kan fälla regeringen om befolkningen får full kännedom om bakgrunden till skandalen. Men det är inte journalisters och våra stora massmediainstitutioners ansvar att beskydda regeringen till varje pris.

Demokratins spelregler bygger på att massmedia rapporterar sakligt och objektivt utan att medvetet mörka nyheter som är obekväma för sittande regering.

Våra stora mediehus kan ofta höras i debatt om hur viktiga de är för demokratin.

Om inte våra stora mediehus rapporterar sakligt kring skandaler av denna dignitet så är demokratin hotad på allvar.

Är vi där nu ?

Är demokratin hotad Marcus Oscarsson ?

Jon Tallinger


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Jon Tallinger: Är demokratin hotad Marcus Oscarsson?

 1. dadda

  Det bästa man kan göra är att inte bry sig om sådana varelser som Marcus Oscarsson och och ställen som TV4. De flesta myndigheter kan man också helt bortse ifrån. Dadda hink och spade.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.