Oprovocerade attacker på kvinnor skapar oro i Stenungsund

| 29 november, 2020

En serie av oprovocerade attacker på kvinnor som är ute och går med sina hundar i ett område i Stenungsund på bara några veckor gäckar polisen. I dagsläget har polisen inga misstänkta för de oprovocerade attackerna på kvinnorna i Stenungsund trots att den första attacken skedde den 17 oktober. Enligt den 45-åriga kvinnan som överfölls då berättade för polisen så var hon ute och vallade sin hund vid 21.30-tiden när tre män överföll henne bakifrån. De ska enligt henne då puttat och sparkat henne. Men eftersom attacken skedde bakifrån så kunde hon inte lämna något tydligt signalement på förövarna.

Nästa attack skedde den 21 november, denna gången var det en kvinna i 35-årsåldern som attackerades i samma område. Hon blev sparkad så hon föll till marken, denna gången ska det var två gärningsmän som var i verket och innan de försvann från platsen så ska de ha skrattat åt kvinnan. Och nu i fredags var det åter dags igen, denna gången var offret en kvinna i 40-årsåldern som drabbades när hon var ute och rastade hunden. Enligt polisanmälan så ska även hon blivit sparkad men det är oklart hur många som gjorde det.

Även denna gången så ska överfallet skett i centrala Stenungsund. Efter överfallet så tog sig kvinnan till en granne där hon larmade polisen och ambulans. Enligt uppgift fick hon föras till sjukhus för kontroll. Polisen säger att alla de tre överfallen tycks vara oprovocerade och alla har skett kvällstid efter mörkret har fallit.
Lars Wallin på polisen i Stenungsund säger: ”Det är tämligen ovanligt att vi har den här typen av attacker mot människor. Man höjer på ögonbrynen inför det.”

Två som reagerat starkt på det inträffade är Malin Gustavsson och Linda Björkman som båda är hundägare.
Malin Gustavsson säger: ”Efter det andra överfallet blev vi rent ut sagt förbannade och kände att vi ville göra något.”
Och nu har dessa två kvinnorna tagit initiativet till gemensamma hundpromenader som alla är välkomna att deltaga i. Varje dag sju dagar i veckan träffas hundägarna klockan 18 framför Hasselboden i Stenungsund. Enligt Malin Gustavsson så är det väldigt uppskattat och har fått bra respons.

Men man frågar sig varför detta har blivit nödvändigt?
Det har dock gått rätt så många veckor sedan det första överfallet och utan att polisen har fått upp några spår.
Man frågar sig ju då varför där inte är övervakningskameror där kvinnorna blivit överfallna?
Enligt vad jag kan utläsa har ju alla överfallen skett i de centrala delarna av Stenungsund och då borde det väl vara relativt enkelt för polisen att sätta upp lite övervakningskameror så att de kunnat se vila förövarna är.

Eller är det så att lagen sätter stopp för att sätta upp kameror?
Är det så att de kränker folk om de sitter där?
I så fall är det väl de som inte vill bli fångade på film som blir kränkta, sådana som inte har ”rent mjöl i påsen” så att säga.
Och vad gör det om man kränker dessa om man kan förhindra brott?
Eller är det så kränkningar väger tyngre än människornas trygghet och säkerhet i Sverige numera?
För det är väl ändå var människas rätt att kunna gå ut själv, även efter mörkret fallit utan att riskera att bli nerslagen?

Och rätten att få känna sig trygg och säker i samhället borde väga tyngre än att en och annan kan känna sig kränkt.

https://www.gp.se/…/oprovocerade-%C3%B6verfall-mot…

https://www.expressen.se/…/flera-attacker-mot-kvinnor…/

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.