Arbetslösa musiker får inte marknadsföra sig inom sitt yrke om de uppbär a-kassa

| 30 november, 2020

Man kan säga mycket om a-kassan men att den var så fyrkantig som den beskrivs här det hade jag ingen aning om.
Man frågar sig om de som skrivit reglerna i a-kassan tidigare arbetat inom det militära där de kan sätta en målare som kock och en kock som reparatör?
För när en musiker nu i Coronatider får den inte söka arbete inom sitt eget gebit, inom sitt eget yrke, gör de det blir de av med sin a-kasseersättning. Det går bra för dem att söka andra arbeten men de får inte söka arbeten där de bäst passar.

Man frågar sig varför det är på detta viset för denna yrkesgrupp när det inte är så för andra yrkesgrupper?
Men visst har reglerna mjukats upp lite nu under Coronatiderna, de som driver enskild firma som de flesta musiker gör kan få öppna upp firman som måste vara vilande för att musikern ska få a-kassa om denne får ett uppdrag, om denne får en spelning. Men musikern får inte marknadsföra sig under tiden han/hon uppbär a-kassa. Görs detta så dras ersättningen in.

Jag frågar mig hur många andra yrkesgrupper som har sådana regler att de inte får promota sig själva när de söker jobb?
Gäller detta också för svetsare eller mekaniker, gäller samma regler för sjuksköterskor eller läkare att de inte får marknadsföra sig när de söker arbete?
Gäller samma regler för andra yrkesgrupper när de skriver i sociala medier att de söker arbete som det gäller för musiker?
Nä, så klart det inte hör det, utan det gäller bara för sådana som har en enskild firma. För sådana får ju inte finnas i set socialistiskt styrda fackföreningarna.

Och Handels a-kassa där musiker är medlemmar har redan nu nekat musiker efter att de marknadsfört sina tjänster. Enligt Anders Rydehäll som är försäkringsansvarig på Handels a-kassa så får de inte göra annat än att säga ”hej här är jag, göm inte bort mig, när Corona är över så kommer jag att spela igen mm just nu är mitt förtag vilande och bedriver ingen verksamhet.”
Musiker säger nu att de belagts ned munkavel och menar att de borde få marknadsföra sig utan att förlora sin a-kasa.

Jag frågar mig om en annan yrkesgrupp har sådana inskränkningar, om fackföreningarna har lika dana regler för exempelvis svetsar eller svarvare, om Handels har samma regler för affärsbiträden eller för andra som är anslutna till deras a-kassa?
Nä, det finns säkert inte, de får med all säkerhet marknadsföra sig och det berätta vad de är bra på. Men musiker får inte göra det för då arbetar de, då utför de ett arbete. Och det får de inte göra och samtidigt uppbära a-kassa.

Musikerförbundet är nu trötta på reglerna och driver fall i domstol för att ändra a-kassans tolkning av reglerna och är även på väg att presentera förslag för att driva på förändringar av reglerna. Men när detta kommer det vet ingen för Handels som styrs av socialdemokrater vill ju inte egentligen ha någon som tar egna initiativ, någon som inte styrs av överheten inom Socialdemokraterna.
Så är inte Sverige fantastiskt alla sina regler som bestämts av Socialdemokrater och deras vilja att styra över människors liv och levene.

https://svt.se/nyheter/inrikes/arbetslosa-musiker-hindras-marknadsfora-sig

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.