BITTE ASSARMO: Hatmeme på Facebook: Liberal politiker väcker nya frågor om kvinnlig rösträtt

| 30 november, 2020

“Vad innebär det att vara liberal? Det beror förmodligen på vem man frågar. Men frågar man Heidi Brandtner, kansliassistent på Liberalerna region Stockholm, så innebär det ett bottenlöst hat mot runt 20 procent av Sveriges befolkning, samt en häpnadsväckande acceptans för folkmord och terror.

På sitt Facebook-konto har Heidi lagt upp en meme som visar åtta skallar – sju mänskliga och en tillhörande en primat. De sju mänskliga skallarna betecknas ”vit”, ”svart”, ”man”, ”kvinna”, ”IS-krigare”, ”bög”, ”Greta”. Och apskallen? ”Folk som röstar på SD”.

Den här meme-mallen har några år på nacken nu och vilken grupp människor som representeras av apskallen beror förstås på vem som lägger upp bilden. Och görs det med humor och lite finess kan det till och med vara kul. Men när en person som representerar ett riksdagsparti använder den för att hävda att folkmördare har ett mer utvecklat intellekt än de som röstar på SD, är det bara beklämmande och ungefär lika moget som att klottra ”bajs” på en hissvägg.”

Bitte Assarmo

Läs i Det Goda Samhället


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.