En person gripen för mordbrand på Borlängeskola

| 30 november, 2020

Skolbränderna fortsätter härja runt om i vårt avlånga land. Bränder som den som utbröt i Borlänge i söndags.
Det var strax efter klockan 20 på som räddningstjänsten och polisen larmades till en brand i Gylle skola i Borlänge. Omfattningen på branden var oklar vid 21-tiden men enligt polisen ska det inte vara någon spridningsrisk till intilliggande byggnader.
Dock säger vakthavande befäl på polisen Olga Korpela att det ska brinna ganska ordentligt, så frågan är hur illa skadad själva skolbyggnaden blir.

Vid 22-tiden hade polisen fortfarande inga uppgifter om hur branden startat, men de har inlett en förundersökning om grov mordbrand. Detta då räddningstjänsten hittat flera olika brandhärdar. Vid 22-tiden var branden enligt uppgift släkt men skolans längor ska enligt polisen vara svårt skadade. En person har under kvällen eller natten frihetsberövats men polisen vill inte gå in på några detaljer ännu då utredningen fortfarande är i sin linda.

https://svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/brand-i-skola-i-borlange

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.