Medan Damberg och Forssell käbblar om vems felet är ökar våldet runt omkring oss

| 30 november, 2020

Livet är det som sker medan du planerar något annat sa John Lennon. Det är ett ordspråk som kan passa bra på bråket mellan Damberg (S) och Forssell (M). 

Regeringen och oppositionen, då främst Moderaterna, käbblar nu öppet om hur lång tid man har haft på sig att komma till rätta med gängkriminaliteten. 

Inrikesminister Mikael Damberg är inte förvånad över hur utvecklingen ser ut. 

-Det är ett resultat av för lite insatser för tio till tjugo år sen där de här gängen fick etablera sig, ta över narkotikmarknader och få ett våldsmonopol på vissa platser säger han. 

Han har ju förvisso en poäng där men “glömmer” själv att det fanns en tid före regeringen Reinfeldt. Vi hade upplysningsvis gängkriminalitet redan då.

Regeringen skyller ifrån sig när det kommer till gängkriminaliteten, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell. 

Han är kritisk till att Mikael Damberg menar att den ökande gängkriminaliteten är ett ”nedärvt problem”.

– Det här är ju ett fiasko för regeringens rättspolitik. De har haft mer än sex år på sig att visa något resultat, säger Forssell.

Forssell själv satt i en regering som hade 8 år på sig att visa resultat och då med en kriminalitet som ännu inte “exploderat” till dagens nivåer. Detta är han dock sparsam med att ta upp.

Så där håller de på. Skyller på varandras misslyckade politik och tillkortakommanden. Under tiden breder gängen och de kriminella ut sig över landet och påverkar och tar allt större plats i vår vardag. 

Medan regeringen och oppositionen ägnar sig åt pajkastning kan de kriminella gängen i lugn och ro fortsätta med sin destruktiva verksamhet i förvissningen att lika lite görs idag som för tjugo år sen. 

Parallella samhällen kommer att fortsätta att växa och nya kommer att komma till. Allt fler områden kommer att hamna under gängens och klanernas kontroll. 

Mitt i allt detta står du och jag. Det är vi som kommer att få betala ett högt pris för de senaste regeringarnas senfärdighet. Ett pris inte bara i pengar  och en ekonomi körd i botten, utan också i form av ett destabiliserat samhälle med rädsla och otrygghet. 

Medan Damberg och Forssell käbblar om vems felet är ökar våldet runt omkring oss för varje dag. Det går i allt snabbare takt och visar inga tecken på att bromsa. Denna våldsutveckling kommer att få stora konsekvenser för hela vårt samhälle. Det är en parasitism som hotar och riskerar att rasera hela vårt samhällsfundament. 

Dessa gråzoner i samhället har inte vuxit upp under de senaste två, tre regeringarna som Damberg och Forssell käbblar om utan är, som vanligt förnuftigt folk nu blivit smärtsamt medvetna om, resultatet av en helt ohämmat ansvarslös och misslyckad migrationspolitik som för oss tillbaka till Palmes dagar. 

Att under ett mycket kort tidsperspektiv ta in miljontals människor med helt andra värderingar, livssyn och kultur till ett förhållandevis litet land som Sverige utan att tro att det skulle få långtgående konsekvenser är inte bara naivt och rent oansvarigt. Det borde också få konsekvenser. Det borde vara straffbart. 

Medan Damberg och Forssell käbblar om kriminaliteten växer också ett annat hot upp i samhället. Ett betydligt större hot som på sikt kan få gängkriminaliteten att framstå som en lätt brist i den kommande stormen. 

Jag tänker på den pågående politiskt religiösa påverkan av och i vårt svenska samhälle. Jag nämner den inte vid namn med risk att bli avstängd men den som pågår i det tysta, som vi blundar för och vänder ryggen till. Den som vi sakta men säkert anpassar oss till och bjuder in. Den som redan finns och slagit rot i våra förorter.

Redan idag gör vi avkall på våra svenska värderingar och släpper in andra som var otänkbara i vårt samhälle för bara några decennier sedan. Vi förnekar tom vårt eget historiska arv för att inte stöta oss med det nya.

Om vi inte håller främmande religion utanför politik, rättsväsen, lagstiftning och administration kommer den på sikt att påverka alla våra samhällssektorer. De antidemokratiska krafterna växer sig stora och bör inte blundas för.

Det kommer att destabilisera våra grundläggande värden, vår kultur, vår historia, vår integritet, vårt självständiga beslutsfattande, vår säkerhet och sammanhållning, vår ekonomi och konkurrenskraft mot omvärlden. Ett scenario som får gängkriminaliteten att blekna.

Det är vad som sker medan vi planerar för något annat.

Janne Lundquist 

Omni


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.