Tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel: “Offrade Sverige de gamla under coronapandemin”

| 30 november, 2020

Den så kallade Sverigebilden får sig en rejäl törn när Der Spiegel, ett av Europas mest sålda och respekterade nyhetsmagasin, granskar hanteringen av äldre i Sverige under coronapandemin. Bland annat riktas skarpa anklagelser mot hur människor förvägrats vård som skulle räddat deras liv. Publiceringen har orsakat ett politiskt jordskred i Tyskland.

Artikeln beskriver hur svenskar är vana vid att staten tar hand om dem och att få länder går lika långt för att skydda sina invånare. Nollvision för trafikolyckor och statens monopol på alkohol nämns som exempel. När coronapandemin nådde landet kände därför de flesta som vanligt att de var i goda händer, skriver Der Spiegel. Statsepidemiolog Anders Tegnell lyftes till skyarna och regeringen betonade att riskgrupperna, särskilt äldre, skulle skyddas.

Lucretia Borgia

Läs i Der Spiegel (låst)


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.