Elev på Växjöskola förd till sjukhus efter misshandel, rykte talar om att eleven blivit stickskadad

| 1 december, 2020

Vid kvart i tolv-tiden larmades polis och ambulans till en skola i Växjö då en elev blivit misshandlad. Den misshandlade eleven togs med ambulans till sjukhus med okända skador. Innan offret fördes iväg till sjukhus ska polisen ha talat med honom, de ska också ha en patrull vid sjukhuset så de kan fortsätta prata med honom när möjlighet ges.
Gärningspersonen som enligt uppgift ska vara en minderårig pojke försvann efter misshandeln men enligt polisen har han gripits i ett bostadsområde i närheten av skolan.
Polisens presstalesperson Katarina Rusin säger: “Händelsen utreds initialt som misshandel, men det kan komma att ändras.”

Enligt obekräftade uppgifter från Smålandsposten så ska den misshandlade pojken fått stickskador vid misshandeln. Men detta är något som polisen varken vill bekräfta eller förneka.
Katrina Rusin säger: “Vi kan i nuläget inte kommentera skadeläget eller gå in på några detaljer när det gäller misshandeln.”
Skolledningen skriver i ett pressmeddelande att det i samband med misshandeln blev oroligt på skolan att det lugnade ner sig efter nån timme. de skriver även att de övriga eleverna på skolan är samlade i sina hemklassrum ihop med lärare.

Enligt skolan finns även elevhälsopersonal tillgängliga på skolan och erbjuder stöd till de elever som behöver det.
Så har det hänt ännu en gång att det skett en misshandel på en svensk skola och att det enligt rykten använts någon typ av vapen vid misshandeln.
Man kan inte annat än ironiskt säga att samhället och skolan bara blir tryggare och säkrare, eller hur?
Man ställer sig frågan om hur föräldrarna till eleverna på skolan ställer sig när de får reda på vad som hänt, eller har de redan nu blivit så luttrade att de bara rycker på axlarna åt det?

Uppdatering: Enligt uppgift var den misshandlade en 15-årig pojke och den gripne minderåriga pojken ska vara 13 år gammal. Polisen har under eftermiddagen också gått ut med att ett tillhygge ska ha använts vid misshandeln. Sociala myndigheter ska också ha informerats under eftermiddagen och polisen har förhört 13-åringen under eftermiddagen.
Katarina Rusin sade inledningsvis att fallet rubriceras som misshandel men att rubriceringen kan komma att ändras, det har den gjorts och är nu grov misshandel.

https://www.expressen.se/kvallsposten/elev-misshandlad-inne-pa-skola/?fbclid=IwAR1BlbE8T9QDDjdSMtfLdj6JwigbjVvw0lBEUI_5pcanmfZzXRf7kY01NJ0

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.