Tino Sanandaji: Jag gick dumt nog på Federleys manipulativa förklaring, i tron att han var ovetande och därför oskyldig.

| 2 december, 2020

När det avslöjades att Fredrik Federley levt med en pedofil dömd för 22 grova våldtäkter gav han sken av att han inte känt till det, och att nyheten om manens “fruktansvärda” brott hade fått honom att falla samman psykisk. 

Jag gick dumt nog på Federleys manipulativa förklaring, gav honom stöd i sjukskrivningen och skrev att han inte ansvarar för andras brott, i tron att han var ovetande och därför oskyldig. 

Sen dess har det avslöjats att Federley inte bara kände till dessa brott och gav oärliga och skenheliga svar, utan är vän med ytterligare en pedofil! Media har varit motvilliga att skriva om detta, men anklagelserna bekräftas nu chockerande nog av Centerpartiet och även av Expressens ledarsida. 

Jag har ingen sympati för Federley givet vad som kommit fram, det var omdömeslöst av mig att överhuvudtaget uttala mig innan vi visste, det är lika fel att ge någon som inte förtjänar det stöd som att felaktigt fördöma någon i drev. Jag ska inte ursäkta mig med att “jag var naiv”, jag var korkad och lättledd som lät mig luras att känna medömkan. 

Man häpnar sen att en högt uppsatt svensk politiker agerar såhär i skuggorna så länge utan att det kom fram i pressen, skandalen avslöjades av kändissajt “Stoppa Pressarna” och följes upp av alternativmedier, och en vecka senare har Annie Lööf undvikit tydliga svar. En annan fråga som man undrar är hur mycket som pågår av andra män med makt, men som inte uppdagas. 

Expressen skriver: “Den här skandalen liknar helt enkelt ingen annan.  Så vari består då problemet? För det första har han visat prov på extremt dåligt omdöme. Det går inte att utesluta att han indirekt har utsatt barn för fara. Och han har ytterst gjort sig sårbar för påtryckningar och utpressning i egenskap av högt uppsatt svensk och internationell politiker. 

Att han dessutom har utmålat sig själv som offret i denna historia, kommit med vilseledande uppgifter om omständigheterna i fallet och vägrat svara på frågor undergräver förtroendet ytterligare…

Få anser att en person som har begått 22 grova våldtäkter mot barn  har sonat sina brott efter blott sex år i fängelse. De svenska  mängdrabatterna får absurda konsekvenser och innebär i praktiken att  gärningsmän begår vissa övergrepp mer eller mindre ”gratis”. Frågan är inte om, utan när Centerpartiet tar sin hand från Federley.”

Tino Sanandaji på Facebook

Läs mer:

Nyheter Idag

Svt

Expressen


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.