Öppet brev till Federley: Jag överlevde pedofili

| 3 december, 2020
Bild: Monica Kleja

Du har levt med en dömd pedofil som nyligen släppts ur fängelset. Han fick sitta nio år i fängelse, bland annat för att ha gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.  

Du har egna barn som låtit leva med den dömda pedofilen. Hur kunde du? Hur kunde du utsätta dem för risken att få sina oskyldiga liv förstörda? Eller trodde du att du med din kärlek skulle bota din sambos pedofili. Trodde du att han skulle älska dig mer när du visade att du trodde på honom så mycket att du lät han komma i närheten av dina barn?  

Det är mer. Du har också stått nära ytterligare en pedofil. Han sitter lyckligtvis i fängelse. I hans dom  framgår att mannen delar barnporr och fantiserar om att våldta små spädbarn.  

Som barn utsattes jag för sexuella övergrepp av vuxna i mitt eget hem, i mitt rum, badrummet och i vår klädkammare, ibland i mammas säng. Alla i vår närhet visste vad som pågick. Men för dem rullade livet på som vanligt. Det gjorde det inte för mig.

Första gången det hände sa min mammas ”vän” att det var som att sitta i tomtens knä och gunga lite. Än idag minns jag smärtan av att hållas hårt om min kropp, smärtan som rev inuti mig, blodet som sipprade ner på mina ben. De konstiga ljuden som kom ur ”tomtens” mun. Hur svårt det var att ens stå upp, än mindre gå. Hela min kropp skakade. I handen höll jag krampaktigt i ett paket ”tomten” gett mig. Jag minns att jag tänkte: om jag hoppar från taket med huvudet först så ramlar jag pladask på huvudet, då kommer inget göra ont längre. Men tänk om jag inte dör?

Det skär i min kropp när jag läser att du hela tiden vetat om din sambos sjukliga begär. Det får mig att må fysiskt illa att du försöker ljuga om att du inget visste.

Nu har fördämningen släppt. De brott han har begått är fruktansvärda, obeskrivliga och helt oförlåtliga. Ni har gått skilda vägar, skriver du i sociala medier och som läsare vill du att vi ska tro att du tar ansvar och att du inte haft en aning om sambos sjukliga begär. Du vill omvandla dig till ett offer. De enda offren här är din sambos offer och offer som jag själv.

Du visste. Du ville ju att dina vänner skulle läsa domen. Varför då? Vad har du för vänner egentligen? Och vem är du – egentligen?

Nu sitter jag som vuxen och skriver dessa rader. Bakom hänger en handknuten gobeläng av Maria och Jesusbarnet. En viktig bild för en kvinna som vars tro på mänskligheten sargats i grunden och som mödosamt, dag för dag bygger upp tilliten till människor igen.

Samtidigt bryts jag lätt ner, när jag läser om hur du hela tiden vetat, faller min värld delvis samman igen. Återigen en vuxenvärld som hellre tiger än tar ställning för alla utsatta barn. Allt för din egoistiska kärleks skull.

Har det inte varit svårt att tänka bort alla sargade och trasiga barn i din och sambos relation? Har inte barnens smärta stått ivägen varje gång du betraktade dina egna?

De barn som utsattes för din sambo har minnen som brännas fasts. Minnen av en ”snäll” vuxen som bara ville ”klappa” och berätta om hur fantastiskt söt och fin hon/han är.

Jag är en överlevare som aldrig i vuxen ålder haft ekonomisk möjlighet att få rätt hjälp medan du har möjlighet att få all hjälp du kan, bara därför att du är politiker.

Madeleine Lilja Rönnquist


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

2 tankar på “Öppet brev till Federley: Jag överlevde pedofili

 1. Carl den 12

  Det här är Sverige år 2020 och våra sk “förtroendevalda” tillåter ondskan fortsätta året runt i alla samhällsskikt pga utav att det finns “människor” som anser sig själva och sina sjuka behov stå över barns värde och rätt till att just få vara barn?

  Calle hälsar att dom som gör sig skyldiga och är medberoende till dessa vidriga kränkningar, hot, våld mm glömmer lätt att dessa barn en dag blir vuxna och att det finns någonstans en Gud, som vet exakt vad förövare är gjorda utav❗❗❗

  All min Omtanke och Kärlek går till alla som mött denna bottenlösa ondska, som tar en människas hopp om mänsklighet ifrån dom?
  MEN, upprättelse och tro på att Sanningen och Rättvisan ALLTID ska segra, är en drivkraft som håller en människa vid liv och som förövare och samhälle underskattar❗❗❗

  Det är bara att välja det som är Rätt och Gott♥️
  Och det är NU dags att regeringen visar var dom står ang dessa brott som breder ut sig allt mer i samhället och det är dags att “städa” bort all skit oavsett, om det gäller ursprungliga svenskar eller inte❓❓❓

  Svar
 2. Smirre

  Hej!

  Det är därför som jag står upp för vapenrätten som de har i USA – och vill att denna rätt ska finnas i alla länder – just för att skydda barnen mot pedofilerna och skydda djuren mot djurplågare. För att skydda sina vänner och sin familj. Att skydda och värna oss furries mot haters osv.

  Blev själv utsatt för pedofili mellan jag var 7 och 9 år. Av min dagmammas äldste son som då var i 25 års åldern och kompisar till honom. Dessa monster går fria, jag vågade inte berätta för än jag var 13 år och gick på internetskolan Dammsdal i Vingåker. Min Mor fick inget veta det för än jag var 16 år och flyttade hem till Gumlösa igen. Då var det för sent att göra något åt det.

  Det finns inget försvar för pedofili, en pedofil förtjänar en kärve bly. Så är det bara.

  Mvh: Smirre

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.