Våldtäkt utomhus i Örebro och Sigtuna under onsdagskvällen. Ingen gripen i något av ärendena

| 3 december, 2020

Under torsdagsmorgonen skrev Expressen två artiklar om att kvinnor blivit våldtagna utomhus på onsdagskvällen. Den ena våldtäkten ägde rum i Örebro och ska ha skett i Baronbackarna i staden. Kvinnan tog sig själv till sjukhuset där hon berättade vad som hänt. Vårdpersonalen larmade då efter polisen som startade en förundersökning om våldtäkt, de spärrade också av den förmodad brottsplats och där har under förmiddagen skett en teknisk undersökning. Polisen vädjar också till allmänheten om tips, de uppmanar alla som gjort någon iakttagelse från klockan 21 på onsdagskvällen vid cykelbanan mellan Baronbackara och Hjärsta vid Mikaelskyran att ta kontakt med polisen. Om denna uppmaning eller om den tekniska undersökningen gett resultat är inte känt i nuläget.

Den andra våldtäkten som Expressen rapporterade om på torsdagsmorgonen inträffade i Sigtuna. Vid denna våldtäkt anmäler kvinnan själv vad hon blivit utsatt för. Hon förs enligt uppgift till sjukhus för undersökning och strax innan midnatt får polisen resultatet av undersökningen och startar en förundersökning i ärendet. Enligt uppgift ska denna våldtäkt skett på Prästängsvägen i Sigtuna. Och även här spärrade polisen av platsen och kallade in tekniker. När den tekniska undersökningen skedde är dock inte känt. Polisen uppger på torsdagsmorgonen att kvinnan och gärningsmannen inte är ”obekanta” med varandra, men det är oklart på vilket sätt de är “bekanta”.
Ännu på torsdagskvällen är ingen gripen i något av ärendena.

https://www.expressen.se/nyheter/kvinna-valdtagen-utomhus-larmade-pa-sjukhus/?fbclid=IwAR1vGhnB3VKWcJRQtzu0OTJWEe0WsWwunS42ig9-dcuo2yhPtgHRuRZS9V4 https://www.expressen.se/nyheter/valdtakt-utomhus-i-sigtuna/?fbclid=IwAR260X-04naUGWU4xQbRVkE93wkeEZziTOYT3HJM0tyjB61Qan__v9Anu3w

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.