Edward Nordén med styrelsen för Medborgerlig Samling i Skåne: Lokalpolitikerna saknar intresse och kunskap om islamism

| 4 december, 2020
Gustav Adolfs torg i Helsingborg. “Att nästan samtliga partier i kommunfullmäktige saknar intresse för att få klarhet i vilken religiös gruppering som avser bygga i kommunen är ett problem.” (Foto: Johan Nilsson/TT)

Vi är av uppfattningen att det är olämpligt att skattepengar går till att göda politisk islamism och att intoleranta diktaturer ges inflytande genom moskéer. Det skriver styrelsen för Medborgerlig samling i Skåne, men anledning av moskébygget i Helsingborg.

En ny rekordstor moské ska byggas vid köpcentrat Väla utanför Helsingborg. Trots många och väl belagda utredningar kring problematiken med utländsk finansiering, politisk islamism, extremism och radikalisering saknas all form av djupare resonemang i den lokala politiska diskussionen.

Perifer debatt om SD

I stället för att i kommunfullmäktige besvara frågor om just finansiering av nämnda moské och eventuell problematisk inriktning markerar både borgerliga och rödgröna partier mot att Sverigedemokraterna inte ”inkluderar queer i HBT” och ”saknar tillräckligt många kvinnor i partiets representation”.

Den viktiga och komplexa debatten om politisk islamism, radikalisering genom vissa föreningar och utländska diktaturers finansiering av moskéer uteblir – och får ge plats för partiernas diskussion om SD. Givet detta aktiva ointresse för frågorna hos ansvariga politiker är det inte svårt att förstå hur politisk islamism har kunnat sprida sig så snabbt i Sverige.”

Läs vidare i Altinget

Ann-Cathrine Björk
Ordförande, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Edward Nordén
Vice ordförande, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Anna Jung
Ledamot, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Martin Frid
Ledamot, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Thomas Abrahamsson
Ledamot, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Fredrik Körner
Ledamot, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne
Örian Wedekull
Ledamot, styrelsen för Medborgerlig samling Skåne


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.