Håkan Boström: Våldsvänstern förtjänar ingen ursäkt

| 4 december, 2020

Våldsvänstern har medlöpare i akademi och kultursidor på ett sätt som skulle vara otänkbart om det rörde sig om högerextremister. Denna delade världsbild legitimerar antidemokratiska idéer och handlingar än idag.

För några år sedan berättade den kände SVT-reportern Janne Josefsson på Publicistklubben hur markant reaktionerna kunde skilja sig åt när han skulle göra två granskande inslag: ett om höger- respektive ett om vänsterextremism. Alla välkomnade granskningen av högerextremismen, men när det kom till de extrema och många gånger våldsamma grupperna på vänstersidan möttes han av oförståelse. Varför då? Varför ska vi granska dem som gör bra saker?”

Håkan Boström

Läs i GP


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Håkan Boström: Våldsvänstern förtjänar ingen ursäkt

  1. Carl den 12

    Skillnaden i att gå in i en diskussion med en högerextrem och en vänsterextrem, är att den vänstra sidan motiverar sina mål och strävan med en sk “God kamp”?

    Calle är för ALLAS LIKA VÄRDE och RÄTTIGHETER till YTTRANDEFRIHET utan hot och våld, oavsett vilket politiskt riktning det än må komma ifrån och att man inte förskönar varken sin ideologi eller historia❗❗❗

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.