Tegnell berättar hur julen 2020 ska firas och vilka vi får träffa då….

| 4 december, 2020

Mannen som hållit på att kämpa för massimmunitet i Sverige, den “gode” Anders Tegnell kom i morse med direktiv om hur vi ska fira julen. Nu verkar det som om talet om immunitet inte gäller längre då han sade i SVT:s Morgonstudion att även de som har antikroppar mot covid-19 ska umgås med så få som möjligt.
Han sade i programmet: “Antikroppar är inget kvitto på att man kan göra hur som helst.”
Men var det inte han som ända sedan i våras förordade massimmunitet så att “livet” kunde återgå till det normala?
Men nu kommer alltså nya direktiv från mannen som är “gud fader själv” när det handlar om covid-19 och hur vi ska förhålla oss till det.

Enligt Tegnell så ska vi följa samma råd som han sagt innan nu den sista tiden. Begränsa dina sociala kontakter så mycket som möjligt och umgås inte med personer som du vanligtvis inte träffar.
Och nu säger Tegnell att antikroppar inte är ett kvitto på att man kan göra hur som helst. Det är viktigt att alla visar hänsyn och håller ned sina kontakter.
Men var det just inte dessa antikroppar som mannen kämpat för som skulle göra att vi skulle kunna fira en jul tillsammans med nära och kära och som många nog sett fram emot, vad har hänt med dessa, fungerar de inte?
Hur ska den “gode” Tegnell ha det, och framför allt vad är mannen säker på?

Jo en sak var Tegnell säker på under sin intervju i torsdagens Aktuellt och det var att “invandrare, har varit dem som varit drivande i många länder. Jo, ni läste rätt, Tegnell gör ett icke politiskt korrekt uttalande under Aktuellt:s sändning. Men detta är något som SVT klippt bort när de lägger ut en länk där den “gode” Tegnell utfrågas varför där är så stora skillnader mellan de nordiska ländernas dödsfall i covid-19. Då är inte det “rasistiska” uttalandet om att invandrarna skulle ha en inverkan på smittspridningen med, då handlade det mer om att de övriga nordiska länderna sticker ut mer om man jämför dem på ett Europeiskt plan. För de har så mycket färre dödsfall än genomsnittet.
Man frågar sig varför?

Detta frågade också Henrik Lilja Rönnquist i en tråd om Tegnelluttalandet då han frågar om var är krigsrubrikerna i de vanliga medierna om att Tegnell är en rasist?
Läs kommentarerna nedan.
Tegnell förklarar dock skillnaden av dödstalen med att de övriga nordiska länderna är så glesbefolkade.
Förvisso är kanske Norge och Finland glesbefolkade, men att påstå att Danmark med 135 inv/km² är mer glesbefolkat än Sverige som bara har 23 inv/km² är bara befängt och illa påläst när man ska uttala sig om något så viktigt.

Jag frågar mig dock om den “gode” Tegnell överhuvudtaget är påläst om något?
För med alla de uttalanden han gjort ända sedan i våras så undrar man verkligen detta. För när vi fick första indikationerna på att där var ett stort virusutbrott i Kina så sade Tegnell att viruset inte var så bra på att sprida sig från människa till människa. När den viruset uppenbarade sig i Italien så sade han att det absolut inte fanns någon anledning att bekymra sig för Coronaviruset och att det inte var någon fara att resa dit då det inte smittar vid kortare möten på buss, tåg eller flyg. Nu i efterhand vet vi ju hur fel den “gode” Tegnell hela tiden haft.

Jag frågar mig nu bara varför regeringen fortsätter att ha förtroende för honom och varför de inte entledigat honom från sin plats på Folkhälsomyndigheten?
För med tanke på hans uttalanden i tid och otid som i stort inte har varit rätt så är det konstigt att han fått fortsätta. Likaså är det konstigt att Tegnell:s chef Generaldirektör Johan Carlson fått behålla sina platser i myndigheten då de båda kommit med uttalanden som gått stick i stäv med alla andra statsepidemiologers uttalanden världen över.
Men kan detta bero på att de har rätt partibok och att de följer den utstakade vägen som Socialdemokraterna satt sedan länge, jag bara frågar?

Tänk på vad ni skriver i era kommentarer till detta inlägg.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-om-julen-antikroppar-ar-inget-kvitto https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tegnell-kommer-agna-manga-ar-for-att-se-vad-de-ratta-atgarderna-var

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Tegnell berättar hur julen 2020 ska firas och vilka vi får träffa då….

 1. Ulrika

  Är inte ett vaccin också för att skapa antikroppar – fungerar de bättre isf.?? Tror jag knappast!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.