Elever på Gymnasieskolor larmar om knarket. Skolkamrater är höga under lektionerna.

| 5 december, 2020

Elever på gymnasieskolorna i Göteborg slår nu larm om hur det knarkas på skolorna där. GP har talat med elever som går på gymnasiet och två berättar om sina upplevelser av narkotika på deras respektive gymnasieskolor. De berättar om hur skolkamrater varit höga under lektioner och om personer som blivit erbjudna narkotika redan i tidiga tonåren.
Det är alltså så den svenska skolan ser in numera, i alla fall i Göteborg.
Kommunpolisen Roberto Tomé menar att tillgången till narkotika har blivit större och det gäller även för ungdomarna.
Till GP säger han: “Tillgången till narkotika finns för samtliga ungdomar i gymnasieskolorna. Skolorna är ingen drogscen, men det finns ett utbud för unga som söker narkotika.

Men Tomé menar att det till stor del beror på att det i dag går att få hemskickat narkotika till brevlådan. Dels har sociala medier spelat en stor roll där säljare marknadsför sina produkter och skapar kontakt med köpare. Tomé vill dock inte skriva under på att missbruket bland ungdomar har ökat överlag, det ligger enligt honom på en konstant nivå.
Men det hjälper väl inte att det ligger på en konstant nivå, narkotikabruket borde väl bekämpas med alla medel tycker i alla fall jag?
Det är dock ingen gemensam bekämpning av drogproblemen på skolorna i Göteborg, varje skola sköter det olika.

Roberto Tomé säger: “En röd tråd är att de är lite osäkra på hur de ska gå till väga när de misstänker att en grupp eller enskilda elever brukar narkotika. De vill gärna inte sätta dit någon som är oskyldig, man är rädd för att göra en felbedömning.”
Men då frågar man sig varför skolorna inte har en gemensam hållning gentemot droger på skolorna?
Är det så att vissa skolor inte menar det är farligt med drogade elever, och därför inte menar det är något som behöver bekämpas?
Man frågar sig nu vart detta till slut kommer att leda i en framtid när dessa elever går ur gymnasiet och ska söka arbeten?
För hur många arbetsplatser tillåter nerdrogade arbetare, inte tror jag där är någon.

Så ska den generationen bli en bortkastad generation?
Nä, nu så bör både polisen och skolorna skärpa sitt förhållningssätt och ta bort de eleverna som påträffas drogpåverkade på skolorna. De ska sättas i vård på ställen där de inte har en möjlighet att få tag på några piller eller något “röka” så att de blir drogfria och kan fungera ute i samhället.
Gör polisen och skolorna detta så gör de en samhällsinsats på det långa loppet, men gör de inget så kommer dessa elever att kosta samhället många pengar i en framtid. Så det är bara att välja hur de önskar att framtiden ska bli. Vill de som vissa vänsterliberala krafter vill släppa drogerna fria eller vill de att Sverige ska kämpa för att förbli ett drogrestriktivt land, det är bara för dem att välja, men det går inte att vänta, för då är det för sent.

https://www.expressen.se/gt/krim/elevernas-larm-knark-pa-gymnasieskolorna-polisens-larm-knark-pa-gymnasieskolorna/?fbclid=IwAR2tOzTkrqJWA7osxOQu31FgLrZfZwu4rUcjmicMfC1zBylGeNBPBmyi_i8

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.