Bespara oss Aftonbladet ideologiska blinda journalistik

| 7 december, 2020

Att som Aftonbladet propagera för ytterligare eftergifter är att fortsätta sända ut signaler om att i är det inte skyddsskäl som avgör om du får stanna – utan hur länge den asylsökande orkar motsätta sig en utvisning.

Vissa tidningar, och i synnerhet Aftonbladet, är dock så ideologiskt knytna till den utopiska vision rödgröna politiker driver att de är beredda att stötta det ena dåliga beslutet efter det andra oavsett konsekvenserna. 

Det saknas allt: arbeten, äldreboenden, skolor, förskolor, sjukvårdsplatser och bostäder, vilket sedan den stora flyktingkrisen 2015 ställt bortom all tvivel kommer kräva mångmiljardbelopp i investeringar. Det här drabbade medborgarna redan innan covid-19 i form av en otillgänglig och bristande välfärd, vilket lett till stort mänskligt lidande, i synnerhet har det blivit tydligt nu under rådande pandemi. Vilken grupp är det Aftonbladet anser ska få stå tillbaka denna gång? Är det barnen med behov av insatser enligt LSS eller de barn som inte får cancervård i tid? Är det svårt långtidssjuka på grund av covid-19? Är det den fattiga arbetslösa ensamstående mamman eller pappan, pensionären? 

Det enda rimliga var från början att utvisa de afghanska männen. Vi har sedan det rödgröna styret tog över rodret att styra Sverige behövt en politik som kan tänka i termer av konsekvenser och långsiktighet – samtidigt. 

Covid-19 har mer eller mindre slagit ut Sverige och det svenska samhället, knappt någon har kunnat undvika att drabbas. Det är många som nu förlorar sina arbeten och för många av dem kommer det bli oöverstigligt svårt att hitta ny försörjning. Inte blir den saken lättare av att rödgröna politiker tvingar igenom en lag som låtit män utan asylskäl att stanna i Sverige. 

Låt oss komma ihåg att redan innan covid-19 visste alla att inte alla som fått stanna enligt gymnasielagen inte skulle få permanent uppehållstillstånd, utan det skulle bara bli de som klarade av att etablera sig på arbetsmarknaden.

Att skriva tårdrypande och faktiskt lögnaktiga artiklar för att några få ska få hinna etablera sig i Sverige, är bara nedrigt. I slutänden, om nu svensk politik följer gymnasielagen, kommer många ändå bli utvisade. Enligt Migrationsverkets uppgifter är det bara 21 personer som hitintills klarat av att leva upp till ställda krav. Detta har resulterat i att många av de afghanska männen lockats över till kriminella gäng där de utlovas bostad i utbyte mot exempelvis narkotikaförsäljning eller prostitution. Medmänskligheten är så att säga genomrutten, liksom den orsakat stora kostnader och stort lidande för övriga samhället som drabbas av kriminaliteten.

Låt oss också komma ihåg att gymnasielagen som drevs igenom 2018 fick med rätta hård kritik från både väljare och juridisk expertis. Den var och är ännu helt godtycklig och rättsosäker.

Låt oss inte heller glömma att gymnasielagen är en utopisk konstruktion av politiker med ett självhävdelsebehov som sträcker sig vida över vett och sans. Den är inget annat än inhuman, orättvis och fullständigt ogenomtänkt. Dessutom, Ali Hosseini har haft dryga två år på sig att hitta ett arbete. Det handlar inte om ett par månader som Aftonbladet försöker göra gällande.

Aftonbladet 


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Bespara oss Aftonbladet ideologiska blinda journalistik

 1. Carl den 12

  Aftonbladet Media Parti?

  Calle önskar att Aftonbladet kunde vara lite mer nyanserade och fritänkande, rent allmänt om målsättning är att granska och övervaka verkligheten ifrån olika perspektiv❓❓❓
  Annars så är politiker ett alternativ, istället för att vara vilseledande journalist❗❗❗

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.