Morgan Johanssons tankevurpa

| 8 december, 2020

I SvD publiceras en mycket bra och viktig artikel som säger att om Sverige på allvar vill verka mot rasism och antisemitism bör vi följa Finlands exempel och förbjuda rasistiska och nazistiska organisationer som Nordiska motståndsrörelsen. Det skriver företrädare för judiska organisationer.

Det är nog ingen som tycker att organisationer som sprider judehat och rasism inte ska förbjudas. Det tycks vara den enda vägen framåt för att få stopp på det, men vad tänker Morgan Johansson om andra organisationer och individer med makt som gör detsamma? 

Först måste Morgan Johansson orka hålla två tankar i huvudet samtidigt. Vad ska vi exempelvis göra med Socialdemokraterna ungdomsparti SSU Skåne? I stort sett hela Sverige har krävt att Stefan Löfven agerar mot SSU i Skåne efter att homofobi, antidemokratiska metoder och antisemitism avslöjats hos den styrande falangen. Inget har hänt, förutom en förväntat kraftfull markering i form av minskat ekonomiskt bidrag till föreningen. Hur ett minskat minskat bidrag ska påverka en förenings åsikter är svårt att förstå. https://www.sydsvenskan.se/…/antisemitiska-slagord-gor…

Hur ska vi göra med Malmö? Det här är en hel stad som har mycket stora problem med öppet judehat. 

Att ta krafttag mot antisemitism är något S ofta säger men sällan gör något åt. För Malmö, som idag är ökänt för sin antisemitism, är det farligt att vara jude, inte antisemit. En orsak är att det kommer kommer från en annan – betydligt större – minoritetsgrupp som också är S nya kärnväljare. 

När Stefan Löfven talar säger han ofta att ” vi”, alltså S, aldrig kommer att tolerera hatbrott, intolerans och antisemitism i vårt land. Men det är ju en lögn. Det Löfven säger är att de inte tolerant det judehat som sprids av nazistiska organisationer som NMR, annat judehat går däremot bra. 

Hatet mot judarna har sin uppenbara utgångsplats i Malmö. Den sprids och frodas i de kvarter som domineras av invandrare från Mellanöstern. Ändå fortsätter Morgan Johansson och hans parti prata om judehatet som något som enbart som kommer från lintottnazister. De flesta är medvetna om hur hatet mot judar förändrats och var det hatet finns och kommer ifrån – utom Socialdemokraterna. De vill fortfarande inte stötta sig med den växande delen av Malmö som också är deras nya väljare. 

Och hur ska vi göra med Rosengårdsimamen Basem Mahmoud som återkommande använder sin moské, sin fredagsbön och sin youtubekanal åt att uttrycka avsky mot judar och fördöma andra imamers brobyggande insatser. Den här förkastliga judehatsspridaren säger om andra imamer som försöker motverka judehatet att bara vill behaga de otrogna, att inte de representerar dem. För att riktigt understryka sin poäng säger han: ”Vi hatar dem”, i en predikan med ett tusental visningar. https://projektsanning.com/…/imam-predikar-ut-sitt…/

Vad gör vi med muslimska brödraskapet? För att beskriva den flathet som har möjliggjort etableringen av politisk islamism i Sverige har Johan Westerholm skrivit en bok: Islamimen i Sverige. Här berättar han om hur politiker springer brödraskapets ärenden. Politiker som köper röster mot att deras företrädare får höga poster. https://cdon.se/…/islamismen-i-sverige-muslimska…

Tack vare Socialdemokrater och alla de skattepengar du och jag betalar till muslimska brödraskapet, har de successivt lyckats skapa ett parallellt samhälle: islamska skolor, moskeer, och föreningar med ett fundamentalistiskt synsätt och judehat och antisemitism som kan frodas. https://samehegyptson.wordpress.com/…/sa-har…/

Morgan Johansson bör nog i första hand klargöra vad Socialdemokraterna menar när de uttalar sig om rasism och judehat. Jag misstänker nämligen att rätt så många i landet tvivlar på såväl deras engagemang i frågan och deras definition. 

https://www.svd.se/folj-efter-finland–forbjud-rasistiska…


Vi behöver ditt stöd!

Donera till oss – för yttrandefrihet och det fria ordet.

Vi har inte presstöd, reklam låsta artiklar eller dyra prenumerationer.

Varje gåva är betydelsefull.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Morgan Johanssons tankevurpa

 1. Anders

  Ett förbisett problem med EU är att det skapat ett nationellt vakuum där halvsnurriga aktivister och karriärister funnit sin manege. Nämligen inom politiken både på riks och lokal nivå
  Nu krävs inga kunskaper , bara en väloljad trut .
  Här man tur så får man en dagsedel nedanför slottet i en prideparad . Då får man miljonlön och skyddas av media och politikerkamrater .
  Swexit kamrater Swexit, det är tidens melodi

  Svar
 2. Carl den 12

  Bästa sättet att motverka nazistiska organisationer, är att motverka orsaken till att dom växer fram, om nu tanken är på sikt att lösa alla typer av extremism?

  Calle undrar om det inte är dags, att se att högerextrema och nazister inte utgör det största hotet❓❓❓
  Under tiden så växer sig andra krafter sig allt starkare i samhället, mitt framför oss?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.