Nationella bombskyddet på plats för att undersöka misstänkt brev till Mellanskog

| 8 december, 2020

När posten skulle öppnas på skogsföretaget Mellanskog i Uppsala så var där ett brev som var adresserat till dem som innehöll något mystiskt. Polisen larmades till företagets kontor lokaler strax innan klockan 10 på tisdagsförmiddagen. Men även räddningstjänsten och ambulans larmades ut till företaget. När polisen undersökt brevet så tillkallades Nationella bomskyddet till platsen.
Polisens presstalesperson vid region Mitt Tobias Ahlén sade: “Vi måste utreda det här och tar det både försiktigt och på allvar.”

Vid 12.40-tiden anlände Nationella bomskyddet till företaget på Gluntenområdet i Uppsala för att undersöka substansen som var i brevet. Men fortfarande vid 14.30-tiden har det inte kommit några uppgifter om vad det var för något i brevet eller om det var något farligt.
Mellanskogs kommunikationschef Marie Wickberg säger dock: ” Alla inblandade mår bra. Vi har mottagit ett brev i förmiddags i samband med att vi öppnade vår post. Det var adresserat till oss på Mellanskog och innehöll en substans som gjorde att man reagerade och kontaktade polis.”

Hon fortsätter med: “Vi vet inte vad som var i brevet, men man uppfattade att det kunde vara skadligt och farligt.”
Hon vill dock inte i nuläget berätta om vad som stod i brevet eller on någon läst det innan de tillkallade polisen. Enligt Wickberg så ska det inte heller finnas någon hotbild mot företaget som de kan sätta brevet i samband med. Kontoret håller nu stängt, men enligt Wickberg så är de som var där när kuvertet öppnades fortfarande kvar i väntan på polisens och Nationella bomskyddets utredning.

Enligt uppgifter som kommer från Aftonbladet och som inte är bekräftade kan brevet innehålla cyanid.
Tobias Ahlén säger: “Vi har fått uppgifter om att det rör sig om cyanid. Men det är inte bekräftat. Vi behandlar det som att det är skarpt och avvaktar och ser vad bombskyddet kommer fram till.”
Så visst är väl Sverige ett tryggt och säkert land där inget ovanligt händer, eller är det så?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/misstankt-brev-bombgruppen-pa-vag?fbclid=IwAR0fdoY9ZyLsmQeEzwkxPdabPbfPt-McpfL-zrJmXBTTj_nOOFXsrBoXBzw https://www.expressen.se/nyheter/misstankt-farligt-brev-bombskyddet-inkallade/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.